Copiii cu vârsta între 12 și 17 ani ar putea fi vaccinați anti COVID cu serul de la Moderna

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Compania Modernă intenționează să înceapă campania de vaccinare și pentru copiii cu vârstă între 12 și 17 ani. În acest sens, producătorul american va depune la începutul lunii iunie o cerere de autorizare pentru piață din Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid pentru adolescenți.

Considerând că "până în vara, toți adulții care doresc să fie vaccinați vor fi primit o prima doză", Stephane Bancel a estimat că "va fi necesar apoi foarte repede să fie vizați adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani"".

În prezent, doar vaccinul de la Pfizer / BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa; Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizația pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 12 și 16 ani și a obținut-o deja în Statele Unite. "Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus", a explicat Stephane Bancel, care conduce compania din 2011.

El a spus că Modernă ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate la cele patru miliarde anunțate de Pfizer-BioNTech, ar fi "suficiente pentru a vaccina întreagă planetă cu o prima doză". În ceea ce privește averea să personală, care a ajuns la peste cinci miliarde de dolari, conform Forbes, în timpul pandemiei, Stephane Bancel a asigurat că finanțează numeroase asociații datorită unei fundații create împreună cu soția să: "Suntem hotărâți să donăm întreagă noastră avere și să creștem această fundație, numită Champions of Love".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel