Copiii, ascunși în subsolurile din Azovstal, nu au văzut soarele de aproape două luni: „Vrem să ne întoarcem vii acasă”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

În Mariupol, pe teritoriul uzinei Azovstal, și-au găsit adăpost aproximativ 1000 de civili di oraș. Luptătorii Batalionului Azov îi ajută să supraviețuiască acestor vremuri dificile de război. Apărătorii ucraineni le-au adus bunătăți copiilor, care sunt forțați să stea în subsolurile întreprinderii mai mult de o lună și au vorbit atât cu copiii, cât și cu mamele lor.

Videoclipul a fost publicat pe canalul Azov Telegram. Una dintre mame spune ca se afla in subsolul Azovstal din 2 martie. Soțul ei lucrează la uzină. Prin urmare, și-a luat fiica pentru a se salva de invadatorii ruși.

"Ne dorim foarte mult să mergem acasă. Dar, se pare, nu există casă", spune ea. Femeia a mai adăugat că speră într-un coridor umanitar, pentru că rezervele de alimente din uzină se epuizează, scrie UNIAN.

O altă femeie spune că a petrecut mai bine de 50 de zile în subsolurile uzinei. Și ea este, de asemenea, o rudă a unuia dintre angajații întreprinderii. "Aici, ni s-a părut, era cel mai sigur loc. Au fost bombardamente, iar casele noastre erau deja nelocuibile. Prin urmare, am decis să ne mutăm aici. Și din 25 februarie suntem aici, la tot timpul”, a adăugat femeia.

 Citeste si: Prim-ministrul ucrainean despre situația din Mariupol: „Cea mai mare catastrofă umanitară” 

Cu lacrimi în ochi, o femeie  imploră posibilitatea de a călători pe teritoriul pașnic al Ucrainei. Ea subliniază că nu numai femeile sunt prinse în capcană, ci și copiii. Și unii dintre ei sunt doar bebeluși.

La rândul lor, copiii povestesc de mai bine de o lună nu au văzut soarele, nu au văzut cerul. Și visează să iasă în siguranță din adăpost. 

„Vrem să ne întoarcem acasă, vrem să ne întoarcem vii, să ne vedem rudele, ne este foarte dor de ele”, spun micuții.

 

Vedeți și:  "Așa arată iadul pe Pământ. Rugăciunea nu mai este suficientă". Un comandant ucrainean din Mariupol i-a scris papei Francisc

 

Luptătorii batalionului Azov, împreună cu alte formațiuni ale Forțelor Armate ale Ucrainei, continuă să-i apere pe civilii rămași în Mariupol.

Partea ucraineană face tot posibilul pentru a evacua oamenii din Azovstal. În același timp, ocupanții bombardează constant coridoarele umanitare și trag în coloanele cu civili.

După cum a spus viceprim-ministrul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei, Irina Vereșciuk, rușii nu eliberează intenționat civilii care se află pe teritoriul uzinei Azovstal din  Mariupol. În acest fel, inamicul creează o presiune suplimentară asupra apărătorilor orașului pentru a-i forța să se predea.

 

Citeste si: Uzina Azovstal din Mariupol, bombardată de ruși. Comandant ucrainean: Acolo se adăpostesc sute de femei și copii 

 

Acum sunt aproximativ o mie de civili pe teritoriul uzinei de la Mariupol. Rușii au deschis un coridor pentru capitularea armatei ucrainene. Dar, după cum a remarcat Vereshchuk, Ucraina nu are nevoie de el, deoarece apărătorii orașului nu vor depune armele. 

Încă din primele zile ale invaziei rusești, Mariupol a fost cel mai fierbinte loc din Ucraina. 90% din toate clădirile din oraș au fost distruse. Luptele nu se opresc, iar orașul este bombardat constant. Este imposibil să livrezi alimente sau medicamente către Mariupol, deoarece orașul este blocat. 

Recent, la Mariupol, invadatorii au bombardat uzina Azovstal, trăgând cu artilerie și tancuri în sectorul rezidențial. O parte a orașului se află deja sub control rusesc.

Propagandiștii ruși nu se obosesc să sublinieze că nu există civili la Azovstal. De exemplu, există doar o „bază a armatei ucrainene” și atât. 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel