"Așa arată iadul pe Pământ. Rugăciunea nu mai este suficientă". Un comandant ucrainean din Mariupol i-a scris papei Francisc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
„Așa arată iadul de pe Pământ”. Un comandant militar ucrainean din Mariupol i-a scris papei Francisc
„Așa arată iadul de pe Pământ”. Un comandant militar ucrainean din Mariupol i-a scris papei Francisc

Comandantul unității militare ucrainene din orașul asediat Mariupol, maiorul Serghei Volina, i-a scris o scrisoare papei Francisc, în care face apel la salvarea oamenilor rămași în oraș, de sub bombardamentele puternice ale trupelor ruse.

Maiorul Serghei Volina, comandantul Brigăzii 36 de Pușcași Marini, a scris, în scrisoarea publicată pe site-ul Ukrainska Pravda, că este gata să "lupte până la capăt", în ciuda tirurilor constante de artilerie și rachete, a lipsei de apă, hrană și medicamente.

"Nu am văzut apelurile dvs către lume și nu v-am citit ultimele declarații. Am luptat timp de peste 50 de zile, complet înconjurați, și am timp doar pentru lupta dură pentru fiecare metru al acestui oraș încercuit de inamic”.

Volina a spus că este gata să „lupte până la capăt”, în ciuda tirurilor constante de artilerie și rachete, a lipsei de apă, hrană și medicamente.

„Probabil că ați văzut multe în viața dvs. Dar sunt sigur că nu ați văzut niciodată ce se întâmplă la Mariupol. Pentru că așa arată iadul de pe Pământ. Am puțin timp să descriu toate ororile pe care le văd aici în fiecare zi. La fabrica Azovstal, femeile cu copii trăiesc în buncăre. În foame și frig. În fiecare zi suntem atacați de aviația inamică. Răniții mor în fiecare zi pentru că nu există medicamente, apă, hrană”, a scris el.

Ofițerul a vorbit și despre teatrul din Mariupol care a fost lovit de un atac rus în timp ce era folosit ca adăpost pentru civili, în martie. "A venit vremea când rugăciunea nu mai este suficientă. Ajutați-i să se salveze. După bombardarea teatrului, nimeni nu-i mai crede pe ocupanții ruși. Aduceți adevărul la suprafață, evacuați oamenii și salvați-le viețile din mâinile Satanei, care vrea să ardă toate ființele vii”, a mai scris Volina.

Mariupol, asediat începând  cu 1 martie

 

Orașul Mariupol este asediat începând cu 1 martie. Rușii îl bombardează în permanență, încercând să ia orașul sub controlul lor deplin.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că sunt în curs de negocieri pentru a-i ajuta pe apărătorii ucraineni de la Mariupol. El a mai spus că distrugerea apărătorilor ucraineni la Mariupol ar putea pune capăt negocierilor de pace cu Rusia.

Pe 17 aprilie, Statul Major a raportat că armata rusă se pregătea probabil să desfășoare o operațiune navală amfibie la Mariupol.

Pe 16 aprilie, Consiliul Orășenesc Mariupol a difuzat un filmuleț cu devastările din oraș, preluat dintr-o dronă, iar Reuters a difuzat un videoclip din zona din  jurul Uzinei Metalurgice Ilici din zona controlată de armata rusă.

Imaginile din satelit ale tuturor bazelor militare ale Rusiei, făcute publice de Google

 

Google a decis să facă publice, prin intermediul aplicației Google Maps, imaginile din satelit ale tuturor bazelor militare ale Federației Ruse. Imaginile, de înaltă rezoluție, la care Google a permis accesul publicului larg, mai includ fortificații, diverse facilități și aeroporturi militare, nave, sisteme antiaeriene și lansatoare de rachete nucleare ale Rusiei.

Victor Kovalenko, un fost jurnalist, dar și veteran al armatei ucrainene, a prezentat pe contul său de Twitter mai multe astfel de imagini care acum pot fi accesate direct prin intermediul Google Maps,

În imagine, se observă o bază aeriană cu avioane Suhoi SU-57 parcate pe pistă. SU-57 este un avion de generația a 5-a a Federației Ruse, cu amprentă radar redusă și care se află în prezent în faza de testare.

În altă imagine din satelit, care poate fi urmărită cu ajutorul Google Maps, apare portavionul Federației Ruse „Amiralul Kuznețov”, aflat în prezent în reparații capitale, scrie Digi24.

De asemenea, imaginile Google Maps surprind inclusiv o bază de lansare a rachetelor intercontinentale balistice din dotarea Federației Ruse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel