Papa Francisc, marcat de masacrul din Ucraina: Un Paște al războiului

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Papa Francisc, marcat de masacrul din Ucraina: Un Paște al războiului
Papa Francisc, marcat de masacrul din Ucraina: Un Paște al războiului

Papa Francisc spune că Ucraina a fost „târâtă într-un conflict crud și fără sens”, iar duminică se marchează un „Paște al războiului”.

Papa Francisc i-a îndemnat pe liderii din întreaga lume să asculte apelul poporului pentru pace în Ucraina, duminică, ziua când s-a marcat un „Paște al războiului”, relatează Sky News.

 

Suveranul Pontif: critică la adresa președintelui Putin

 

În ceea ce a părut a fi o critică la adresa președintelui Putin, Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, le-a spus miilor de oameni din Piața Sfântul Petru că Ucraina a fost „dureros încercată de violența și distrugerea unui război crud și fără sens, în care a fost târâtă".

„Și ochii noștri sunt neîncrezători în acest Paște al războiului”, a spus el, în timp ce a rostit binecuvântarea anuală de Paște „Urbi et Orbi”.

„Am văzut prea mult sânge, prea multă violență. Inimile noastre, de asemenea, au fost pline de frică și angoasă, deoarece atât de mulți dintre frații și surorile noastre au trebuit să se închidă pentru a fi în siguranță în fața bombardamentelor”.

 

Aoroximativ 100.000 de persoane au participat la slujba de Paște a Papei

 

„În această noapte teribilă de suferință și moarte, fie ca în curând să apară o nouă zare de speranță! Să fie o decizie pentru pace", a spus Papa Francisc de la balconul Bazilicii Sfântul Petru, după slujba de Paște.

Papa Francisc a făcut apel la o „decizie pentru pace" și la „încetarea încordării mușchilor în timp ce oamenii suferă".

Aproximativ 100.000 de persoane au participat la slujba de Paște a Papei în Piața Sfântul Petru și în zonele din apropiere, potrivit biroului de presă al Vaticanului, citat de CNN.

Printre aceștia s-au numărat mai mulți politicieni ucraineni, inclusiv Ivan Fedorov, primarul ales al orașului ucrainean ocupat Melitopol, care a fost reținut de forțele rusești luna trecută și acuzat de infracțiuni de terorism.

„Port în inima mea toate victime ucrainene, milioanele de refugiați și de persoane strămutate în interiorul țării, familiile divizate, bătrânii lăsați de izbeliște, viețile distruse și orașele rase de pe fața pământului. Văd chipurile copiilor orfani care fug de război", a continuat Papa Francisc.

 

Papa Francisc s-a rugat pentru copii și civilii decedați în urma loviturile rusești

 

Papa a evidențiat, de asemenea, actele de caritate în mijlocul „durerii războiului", cum ar fi „ușile deschise ale tuturor acelor familii și comunități care primesc migranți și refugiați în întreaga Europă”.

Luna trecută, Suveranul Pontif i-a cerut președintelui Vladimir Putin să oprească „masacrul” din Ucraina, avertizând că orașele riscă să fie „reduse la cimitire”.

Papa Francisc a descris loviturile rusești asupra spitalelor pentru copii și asupra civililor ca fiind „barbare” și a spus că acestea nu au avut „niciun motiv strategic valabil”.

El a mai spus că Mariupol, care „poartă numele” Fecioarei Maria, a „devenit un oraș martirizat de războiul sfâșietor”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel