Copii ABANDONAŢI în aeroport. Andronescu: "Organizatorul nu era profesor. Nu avea aprobare de la inspectorat sau minister"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ecaterina Andronescu a reacţionat în cazul elevilor abandonați în aeroport, în Japonia, de organizatorii taberelor internaționale. Ministrul Educaţiei a declarat că profesorul care a organizat această excursie era suspendat din funcţie de ani buni şi nu avea nicio aprobare de la inspectorat sau de la minister să facă asemenea deplasări cu elevii.

"Domul acesta chiar dacă este profesor, el este suspendat din activitatea didactică, se ocupă de această asociație. Nu are niciun fel de aprobare sau parteneriat cu inspectoratul sau cu ministerul. Ca urmare, îşi asumă integral  responsabilitatea activităților pe care le desfășoară. Cerem instituțiilor care sunt abilitate, am şi rugat-o deja pe inspectoarea generală să trimită în toate școlile o solicitare expresă ca parinții să fie informați și să nu-și mai trimită copiii fără să aibă siguranţa că sunt pe mâini bune", a declarat Ecaterina Andronescu, la Realitatea TV.

Citeşte şi: Cazul celor 80 de copii ROMÂNI, ABANDONAȚI pe aeroport. Prima reacție din partea organizatorilor taberei

Peste 80 de copii români, ce au plecat în tabere internaționale în Japonia și SUA, au fost abandonați de organizatori.

Elevii plecaseră prin Asociația Young Partners, condusă de Iulian Niculae Ghinoiu, fost profesor de geografie din Târgu Jiu, și de soția acestuia, Mihaela Ghinoiu.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis ieri că o parte a grupului s-a deplasat spre România, cu escală la Milano, Republica Italiană, beneficiind de asistență consulară din partea Consulatului General al României la Milano. Restul grupului urmează să se repatrieze în cursul zilei de astăzi, fiind în contact cu misiunea diplomatică a României la Tokyo.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel