Controale speciale în perioada sărbătorilor în Italia: O româncă și un italian au fost arestați

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Banda de hoți români, condamnată în Italia: Au fuart peste 100.000 de euro de pe cardurile bătrânilor / catuse
Banda de hoți români, condamnată în Italia: Au fuart peste 100.000 de euro de pe cardurile bătrânilor / catuse

În Anzio și Nettuno, Italia, datorită prezenței forțelor de poliție care au monitorizat teritoriul și au asigurat securitatea, o româncă și un italian au fost prinși și duși la închisoare.

Doar două arestări au avut loc în aceste zile de sărbătoare, o româncă și un italian, fiind duși în spatele gratiilor.

Carabinierii au efectuat un serviciu extraordinar de control teritorial în zilele de 18 și 23 decembrie, în timpul căruia au fost efectuate patrule pe jos în centrele vechi ale orașelor Nettuno și Anzio, împreună cu patrule regulate în zonă.

Zilele de sărbătoare au fost marcate de o vreme frumoasă, de o mare aglomerație în piețele centrale amenajate pentru festivități cu jocuri și atracții, iar cumpărăturile de Crăciun, în care străzile și magazinele au fost pline până la refuz, au decurs în mare parte fără probleme. Controalele stricte vor continua până la sfârșitul perioadei de sărbători.

 

Jaf de Crăciun în Anzio, bijutier lovit cu un pistol cu electroșocuri

 

Hoțul a intrat în magazinul de bijuterii purtând o mască, a scos un pistol cu electroșocuri și nu a ezitat să îl folosească împotriva vânzătorului, doborându-l la pământ. Acesta din urmă, însă, în ciuda atacului, cu ultimele puteri care îi mai rămăseseră, a reușit să ceară ajutor și să dea alarma.

Un echipaj de poliție de la secția locală s-a grăbit apoi să ajungă la fața locului. Ofițerii au reușit să îl oprească pe bandit înainte ca acesta să poată scăpa. Dar iată în detaliu ce s-a întâmplat.

 

Hoț italian arestat pe coasta Romei

 

Hoțul, un cetățean italian din Pomezia în vârstă de 50 de ani, probabil că plănuise jaful până la cel mai mic detaliu. El nu a ținut cont însă de tenacitatea și rezistența bijutierului (magazinul este cel al lui Romano Gioielli din Via Antonio Gramsci, n.r.). Bărbatul, în ciuda șocurilor electrice "aruncate" asupra lui, a reușit să-și adune forța și să dea alarma la poliție, după cum se vede. 

Astfel, în câteva secunde, carabinierii s-au grăbit la fața locului și au reușit să-l aresteze pe infractorul în flagrant delict. Acesta din urmă a fost ulterior dus la închisoare și va trebui să răspundă pentru tâlhărie. 

 

Româncă acuzată de exploatare a prostituției infantile, arestată de poliția din Anzio

 

Tot în toiul sărbătorilor, o româncă stabilită în Italia va face trecerea în noul an după gratii. În cadrul unui alt control legat de planul de prevenire instituit, poliția judiciară a reușit să aresteze un cetățean român pentru exploatarea prostituției infantile. În acest caz, femeia de 40 de ani are de executat o pedeapsă de cinci ani, conform Il Corriere della Citta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel