Controale la intrarea în Germania. Românii plătesc mii de euro pentru a nu ajunge la pușcărie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Poliția germană a intensificat în ultimele luni controalele granițe, în aeroporturi și gări. În urma acțiunilor, au fost prinse mai multe persoane de altă cetățenie care erau infractori. 

Polițiștii au verificat luni, 17 februarie, pe aeroportul din Frankfurt, un pasager român sosit de la Sibiu și au descoperit că acesta era căutat de autorități.

Bărbatul de 33 de ani avea emis pe numele său un mandat de arestare încă din august 2019, acesta fiind condamnat pentru conducere fără permis. Românul trebuia să achite o amendă penală de 1.680 de euro sau să ispășească 55 de zile de detenție. El a fugit atunci în România.

Potrivit unui comunicat al Poliției din Trier, de această dată românul a avut la el banii pentru amendă, așa că a fost lăsat să plece după ce a plătit 1.680 de euro.

Un alt român a plătit 2.100 euro pentru a nu ajunge la închisoare 

 

Cu doar o zi înainte, pe 16 februarie, un alt român condamnat, pentru furt, a fost depistat la sosirea pe aeroportul Frankfurt-Hahn. Bărbatul era căutat cu mandat de arestare, fiind condamnat la plata unei amenzi de 2.100 euro sau, alternativ, la executarea a 70 de zile de închisoare.

Ca și în primul caz, românul a fugit din Germania după aflarea sentinței și nu a plătit amenda.

Din fericire pentru el, românul a avut cei 2.100 de euro necesari pentru plata amenzi, evitând astfel să execute cele 70 de zile de detenție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel