RAZIE în trafic. Zeci de mii de mașini verificate de polițiștii rutieri

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţiştii rutieri au verificat aproape 25.000 de autovehicule şi au constatat peste 7.500 de abateri de la regimul rutier.

În perioada 15 - 21 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2018.

Astfel, în perioada menţionată, în cadrul acţiunii, poliţiştii români au oprit în trafic 24.716 autovehicule şi au constatat 7.592 de abateri la regimul rutier, privind transportul de persoane şi mărfuri, dintre care 2.126 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 5.466 celor care efectuau transport de marfă. 

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 236 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 610 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 28 pentru funcţionarea necorespunzătoare a aparatului tahograf şi 11 pentru utilizarea incorectă a acestuia.

De asemenea, poliţiştii le-au aplicat acestora 17 sancţiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 124 pentru defecţiuni tehnice, 38 pentru depăşirea masei total maxime autorizate a vehiculului, 184 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 73 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 37 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport. 

Au fost dispuse şi 7 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecţiuni tehnice.

Transportatorilor de mărfuri, poliţiştii le-au aplicat 896 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 1.488 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 217 pentru funcţionarea necorespunzătoare a aparatului tahograf şi 79 pentru intervenţii neautorizate asupra acestora, precum şi 125 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

De asemenea, 426 de sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 61 pentru depăşirea limitei maxime admise a greutăţii în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 53 pentru depăşirea limitei maxime admise a greutăţii în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone şi 54 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor.

Totodată, poliţiştii au aplicat transportatorilor de mărfuri 368 de sancţiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 254 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 62 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport şi 4 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel