Continuă căutările celor doi marinari români, dispăruţi în naufragiul de luni din Marea Neagră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Continuă căutările celor doi marinari români, dispăruţi în naufragiul de luni din Marea Neagră
Continuă căutările celor doi marinari români, dispăruţi în naufragiul de luni din Marea Neagră

Pe o furtună de gradul cinci, mai multe ambarcaţiuni au ieșit în largul Mării Negre în căutarea celor doi marinari dispăruţi în naufragiul de luni, de lângă Săcălin. Trei colegi din echipaj, printre care şi comandantul, au fost găsiţi plutind în valuri, cu vestele de salvare pe ei, dar decedaţi din cauza hipotermiei.

Autorităţile caută şi epava navei, dar problema e că pescadorul fie nu avea o baliză specială SOS, fie aceasta nu funcţiona. Acestea sunt condiţiile în care se desfăşoară operaţiunile de căutare în largul Mării Negre. Valurile depăşesc patru metri, iar prognoza meteo arata ca furtuna se va înteţi.

”Începând cu ora 8 garda de coastă acţionează cu o ambarcaţiune şi 9 poliţişti de frontieră, în sprijin sub coordonarea autorităţii navale române pentru continuarea căutării celor doi membri de echipaj de pe pescadorul dispărut. Menţionăm faptul că în larg este furtună de gradul 4-5”, spune Petrişor Irimia, Garda de Coastă, citat de Știrile PROTV.

Între timp, autorităţile încearcă să facă lumină în cazul tragediei. Până acum se ştie că ultimul semnal al navei a fost duminică seara la ora 20.00, imediat după care se presupune că s-a scufundat. Din echipajul compus din 5 oameni, trei - respectiv comandantul şi doi marinari, au fost găsiţi plutind, echipaţi cu vestele de salvare, dar decedaţi din cauza hipotermiei. Conform echipajelor de căutare şi salvare,- nu este exclus ca ceilalţi doi marinari dispăruţi să fi rămas prinşi în interiorul pescadorului.

Mai mulți specialiști sunt de părere că a fost vorba de un incident care s-a petrecut extrem de rapid și iau în calcul faptul că: cel mai probabil în momentul în care se tragea plasa cu care se pescuiesc rapanele la bord, aceasta s-a prins fie într-un obiect foarte dur. Din cauza forțelor pescadorul fie s-a rupt fie s-a scufundat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel