Consultări Cotroceni. USR: „Nu poți să faci lucruri semnificative cu oamenii pe care i-a uitat Dragnea prin Parlament”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Liderii USR au precizat, astăzi, după consultările de la Palatul Controceni cu președintele Klaus Iohannis, faptul că ei vor susține un guvern non-PSD. 

„Voiam ca reforma constituțională să fie un pic mai largă. Președintele a fost de acord ca inițiativa "Fără penali în funcții publice" trebuie să facă parte din această revizuire. Am discutat și pe marginea moțiunii de cenzură și am analizat diverse scenarii din perspectiva că moțiunea ar putea să treacă. Noi am rămas fermi referitor la apărare statului de drept și din această perspectivă sperăm ca legile justiției și Codurile să revină în Parlament și să le aliniem recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Dacă moțiunea trece se poate vorbi de un guvern interimar, fie de un nou guvern. I-am transmis președintelui poziția noastră: e greu pentru orice guvern non-PSD să funcționeze cu această majoritate, ar fi idea alegeri anticipate după prezidențiale.

Susținem parlamentar orice varinată de Guvern non-PSD, cu acele condiții pe care le-am anunțat. Noi am spus de șase luni, un an aproape, că varianta corectă moral pentru România sunt alegerile anticipate. USR își va asuma guvernarea în momentul în care vom avea alegeri și o validare a unei noi componențe a Parlamentului. E total nerealist că un guvern poate să funcționeze cu această majoritate. Nu poți să faci lucruri semnificative în România cu oamenii pe care i-a uitat Liviu Dragnea prin Parlament.

În urma unor alegeri anticipate sau la termen, dacă prin decizia electoratului se impune să avem o colaborare cu PNL, vom face asta. Am discutat cu dl președinte despre numirea lui Peter Eckstein Kovacs la Avocatul Poporului. Se coagulează o susținere destul de mare. Este un exemplu că putem colabora foarte bine cu partidele din opoziție.

OUG pentru alegerea uninominală a președinților de CJ este izvorâtă din teama PSD că vor pierde alegerile locale. Se folosește din nou abuziv instrumentul OUG. Care era urgența? Arată un PSD în derivă, un PSD disperat să securizeze voturile pe care nu le mai are. Reducerea numărului de parlamentari la 300 este un obiectiv din programul de guvernare al USR”, a declarat Dan Barda, liderul USR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel