Consuela a lăsat în urmă orchestrele faimoase ale Italiei pentru un proiect de suflet, în România: „Nu îmi pare rău“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Violonista Consuela Bonita Besu a lăsat în urmă orchestre faimoase din Italia, unde a locuit vreme de zece ani, pentru un proiect de suflet în țara natală, alături de soțul ei.

Violonistă Consuela Beșu, pe numele ei întreg Consuela Bonita Beșu, s-a hotărât să se întoarcă din Italia, unde a locuit zece ani, și unde a cântat în cele mai bune orchestre, de la Orchestra Regionale Toscana, la Orchestra del Carmine s.a.

Motivul pentru care a lăsat la “dolce vită” este unul pe cât de romantic, pe atât de întemeiat: un proiect de suflet cu soțul ei. S-au cunoscut la o școală de muzică, unde amândoi erau profesori, ea la vioara, el la pian, și destinele s-au unit în mod surprinzător de repede. La fel și proiectele.

“Nu îmi pare rău nicio clipă că am lăsat în spate frumusețea Italiei, cultură și muzică ei, am absorbit cât am putut în cei zece ani locuiți acolo, și vor face parte din mine mereu. Alegerile noastre în viață sunt cele care ne fac ceea ce suntem, și faptul că acum am șansă să cant în țară mea, cu soțul meu, este un mod de a-mi aduce aminte că frumosul rămâne frumos, că pasiunea te duce acolo unde ar trebui să fii, și că inima nu înșală niciodată“, a declarat violonista româncă.

O casă de artiști români

 

Consuela și soțul ei, Ștefan se completează reciproc și, spune ea, în casa lor nu trece o zi fără a se cânta.

„Noi am început cu pași mici, cu coveruri muzicale, dar cu un iz aparte, melancolic aș putea zice, cu acorduri care ne definesc, și ne place foarte mult să facem asta, pentru că muzică ce deja există a făcut deja parte din viețile oamenilor, iar noi le aducem aminte de acele momente. Mulți vin la noi, pe urmă, emoționați de faptul că le-am adus aminte de un anumit moment sau altul, iar noi simțim energia lor, care se întoarce înapoi la noi. Putem spune că pentru asta cântăm, de fapt.

Deși am început cu o melodie, două, un acord și încă unul, la momentul de față nu există proiecte în care să nu colaborăm, el mă acompaniază peste tot, iar eu cant cu el la studioul lui, la piesele pe care le scrie, împreună cu ceilalți artiști cu care colaborăm. În casă noastră nu există zi în care să nu cântăm, să gândim sau să scriem piese. Este un proces constant și care ne aduce multă împlinire“, a mărturisit Consuela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel