Constantin, "creierul" celui mai mediatizat jaf din Spania, cercetat pentru furtul altor sticle scumpe de vin. Unul dintre ele, în Elveția

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românul Constantin Gabriel, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat, în Croația, la 9 luni după ce a comis cel mai spectaculos și mai mediatizat jaf din Spania din ultimii ani. El și iubita sa, o regină a frumuseții din Mexic, au pus mâna pe 1,6 milioane de euro în doar 10 secunde. Bărbatul este acum "beneficiarul" alte dosare, tot pentru furtul unor sticle scumpe de vin, în Elveția și Madrid de această dată.

Constantin, în vârstă de 47 de ani, este una dintre cele două persoane arestate pentru furtul a unor sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro de la crama Atrio din Cáceres din Spania. El și Priscila, în vârstă de 28 de ani, se află în închisoare în stare de arest preventiv ca presupuși autori ai acestor furturi.

Trecutul infracțional al acestui român, care are o preferință pentru furtul sticlelor de vin, a ieșit la iveală. De fapt, peste două luni are un alt proces pentru un caz similar. Dar în acest caz, jaful a avut loc la Madrid.

Vezi mai multe: Spania. Un român a furat 1,6 milioane de euro în doar 10 secunde. Constantin, „creierul“ celui mai mediatizat jaf din ultimii ani

Dumitru Constantin Gabriel s-a născut la Câmpina, județul Prahova, România. În vârstă de 47 de ani, are dublă cetățenie, română și olandeză. În octombrie anul trecut, împreună cu partenera sa Priscila, a pus în scenă unul dintre cele mai suprarealiste jafuri din Spania din ultimii ani. El a furat 45 de sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro de la crama de elită Atrio din Cáceres.

Constantin, „creierul“ celui mai mediatizat jaf din Spania, cercetat pentru furtul altor sticle scumpe de vin.

 

Potrivit anchetei poliției, el și tânăra de 28 de ani au fugit imediat după jaf și au petrecut mai multe luni ascunzându-se în Europa până când au fost arestați în cele din urmă la granița croată. Ei au fost duși în fața instanței și au fost arestați preventiv fără cauțiune ca presupuși autori ai jafului celei mai cunoscute bodegi din Cáceres.

Constantin are două dosare deschise pentru alte furturi de vin. Românul are un lung istoric de furturi similare, principalul său hobby fiind furtul sticlelor de vin de elită. De fapt, el are două dosare deschise pentru aceste fapte. Unul pentru furt de sticle de vin în aeroportul din Geneva (Elveția) și altul pentru furt de vin în Madrid. Pentru aceasta din urmă, el urmează să fie judecat în octombrie.

Potrivit anchetei Poliției Naționale, acesta a mers la un restaurant din cartierul Salamanca și a sustras o sticlă de vin evaluată la nici mai mult, nici mai puțin de 39.000 de euro, motiv pentru care ar putea petrece o perioadă lungă de timp în închisoare.

Deocamdată, însă, aceștia au fost trimiși în judecată doar pentru furtul lui Atrio. Deși se ascundeau de justiție folosind pașapoarte false, apărarea a declarat că nu se ascundeau, ci că erau plecați în vacanță în Europa pentru câteva luni. Această scuză nu l-a convins pe judecător, care nu a ezitat să îi închidă provizoriu în închisoare, deoarece riscul de evadare era foarte mare.

"Au avut un mare profesionalism, specializare și o planificare perfectă a jafului"

 

Ancheta Poliției Naționale a fost extrem de complicată, deoarece Constantin și Priscila au gândit totul în detaliu. "Aveau un mare profesionalism, specializare și o planificare perfectă a jafului", spun agenții, care au făcut publică arestarea prin intermediul rețelelor de socializare.

 

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel