EXCLUSIV  Votul electronic: Iată cum va vota Diaspora

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Invitat la interviurile stiridiaspora.ro, deputatul Constantin Codreanu abordat un subiect important pentru Diaspora: votul electronic.

Invitat la interviurile stiridiaspora.ro, deputatul Constantin Codreanu și totodată președintele Comisiei pentru comunitățile de Români, a abordat un subiect important pentru Diaspora: votul electronic.

"Mă bucură interesul românilor pentru viața social-politică de acasă. Votul electronic ar simplifica și ar face mult mai participativă ideea românilor în legatură cu alegerile care au loc în România. Votul electronic nu este pentru prima dată în atenția noastră. În această legislatură l-am redepus", potrivit deputatului.

Cum va funcționa?

Constantin Codreanu spune că am putea lua exemplu cazul Estoniei: "Sunt niște ATM-uri, bancomate de voturi, unde o persoană se duce și își exprimă votul. Mai există și opțiunea unui vot din fața calculatorului. Sunt foarte multe opțiuni pe care le putem implementa. Eu spun des colegilor din Parlament și oricărui este interesat de viața politic: "Un stat care se respectă există pentru a sprijini cetățeanul, nu invers. Acesta nu e doar o sursă de taxe și impozite".

Domnia sa nu a evitat nici subiectul legat de fraudarea unui astfel de vot. "Temerile privind fraudarea unui astfel de vot electronic sunt legitime, iar noi va trebui să fim foarte atenți cine gestionează acest sistem. Un lucru este cert: Nu trebuie făcut ceva în grabă, doar ca să se spună că Partidul Mișcarea Populară a revoluționat ceva. Trebuie gândit bine", a precizat presedintele Comisiei pentru comunitățile de Români.

Puteți urmări interviul integral, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel