Constănțean, propus pentru arest preventiv pentru că a furat patru conserve și le-a mâncat

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un constănțean a fost propus pentru arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru că a furat patru conserve dintr-un magazin. 

Din comunicatul Parchetului reiese că prejudiciul nu a mai fost recuperat, așadar este posibil ca infractorul să fi mâncat cele patru conserve. 

Iată comunicatul oficial al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu privire la acest caz: 

"Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este abilitat să aducă la cunoştinţa publică următoarele:

La data de 03.11.2022 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Constanţa luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2022 şi până la data de 02.12.2022 inclusiv, a inculpatului D.I.B., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. de art. 228 alin.1 - art.229 alin.1 lit. b C. pen..

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului D.I.B. s-au reţinut următoarele:

În data de 01.11.2022, în jurul orei 23:20, în timpul nopţii, a sustras din magazinul P. situat în municipiul Constanţa, un pachet ce conţinea 4 conserve de ton Rio Mare, părăsind magazinul fără a îl achita, cauzând astfel un prejudiciu de 39,66 lei (nerecuperat până în prezent).

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie," informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel