Constanţa. Fetiţa găsită moartă în casa mamei era monitorizată din ianuarie 2020, susţine DGASPC

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
politia_romana_masina
politia_romana_masina

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa a transmis marţi, referitor la cazul fetiţei de 1 an şi 10 luni găsită de poliţişti moartă în locuinţa mamei din Cernavodă, că minora a fost monitorizată în permanenţă, începând cu ianuarie 2020, reieşind că era bine îngrijită.

„Menţionăm că acest caz a fost monitorizat în permanenţă atât de DGASPC Constanţa, cât şi de asistenţii sociali din cadrul Primăriei Cernavodă (...). Pe tot parcusul monitorizării nu au existat elemente îngrijorătoare, copilul fiind găsit, atât la verificările efectuate de echipele DGASPC Constanţa, cât şi la cele efectuate de Primăria Cernavodă, în condiţii bune, bine îngrijit", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de DGASPC Constanţa.

Conform sursei citate, cazul fetiţei a intrat în atenţia DGASPC Constanţa pe 15 ianuarie 2020, când Telefonul Cazurilor de Urgenţă 983 a fost apelat de bunica paternă a minorei, femeia fiind îngrijorată referitor la capacitatea nurorii sale, cunoscută cu afecţiuni psihice, în a-şi îngriji copilul.

„Aceasta ne sesiza cu privire la următoarele aspecte: părinţii nepoatei sale au locuit la domiciliul ei din Galaţi împreună cu minora iar, la momentul respectiv, nepoata dumneaei se află în grija exclusivă a mamei. Aceasta îşi manifesta îngrijorarea referitor la capacitatea mamei de a se ocupa de îngrijirea fiicei sale în contextul în care aceasta era cunoscută cu probleme medicale de natură psihică", se arată în comunicat.

 

„Instanţa de judecată a stabilit domiciliul minorei la mamă"



Potrivit DGASPC, specialiştii Serviciului Intervenţie în Situaţii de Abuz, Neglijare şi Violenţă în Familie a discutat la telefon cu bunica maternă a minorei, domiciliată în Cernavodă, care a declarat că familia ei îşi asumă responsabilitatea creşterii şi îngrijirii minorei. De asemenea, DGASPC Constanţa a solicitat specialiştilor Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cernavodă efectuarea de verificări, întocmirea unui plan de servicii şi monitorizare a evoluţiei minorei în familie.

„În data de 03.03.2020, specialiştii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cernavodă ne-au comunicat faptul că minorei i se asigură un mediu securizant şi protectiv de către mamă şi bunica maternă. (...) Ulterior, în data de 8.04.2021 instanţa de judecată a stabilit domiciliul minorei la mamă", se mai spune în comunicat.

 

O fetiţă în vârstă de un an şi zece luni a fost găsită moartă în locuinţa din Cernavodă a mamei



Pe parcursul instrumentării cazului minorei, specialiştii Serviciului Intervenţie în Situaţii de Abuz, Neglijare şi Violenţă în Familie din cadrul DGASPC Constanţa au efectuat două vizite la domiciliul mamei, minora prezentând, conform comunicatului, "un aspect general îngrijit, iar mama acesteia a declarat că se ocupă în mod corespunzător de creşterea şi îngrijirea fiicei sale, fiind sprijinită de către mama sa, respectiv bunica maternă a minorei în cauză".

„Prin adresa înregistrată la DGASPC Constanţa sub nr. D52067/23.06.2021, primită din partea Direcţiei de Asistenţă Socială Cernavodă, suntem informaţi cu privire la faptul că până în data de 24.05.2021 minora a fost monitorizată săptămânal de către reprezentanţii instituţiei. Ulterior, în data de 27.05.2021 reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Cernavodă au revenit la domiciliul mamei, dar aceasta nu a mai răspuns la uşă. Totodată, din cuprinsul adresei menţionate anterior, reise faptul că specialiştii DAS Cernavodă s-au deplasat şi în data de 9 iunie 2021 la domiciliul mamei, însă aceasta din nou nu a răspuns la uşă şi nici apelurilor telefonice iniţiate. Ulterior primirii adresei menţionate anterior, specialiştii instituţiei noastre au contactat telefonic reprezentanţii DAS Cernavodă şi le-au recomandat să se deplaseze la domiciliul mamei însoţiti de poliţie şi ambulanţă", au informat reprezentanţii DGASPC Constanţa.

O fetiţă în vârstă de un an şi zece luni a fost găsită de poliţişti, marţi, moartă în locuinţa din Cernavodă a mamei. Aceasta, în vârstă de 29 de ani, a încercat anterior să fugă atunci când a fost întrebată unde se află minora. Femeia a fost imobilizată, fiind condusă la sediul Poliţiei oraşului Cernavodă, pentru audieri. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel