Consiliul Județean Cluj, donație pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

Consiliul Județean Cluj a decis să contribuie la refacerea catedralei Notre Dame din Paris, distrusă în urma unui incendiu.

Consiliul Județean Cluj a aprobat deja alocarea a 100.000 de lei din bugetul pe acest an, ca urmare a propunerii venite din partea vicepreședintelui CJ Vakar Istvan.

„Am văzut drama din Paris, incendiul de la catedrala Notre-Dame, o tragedie a creștinătății și am propus CJ Cluj, ca și creștin și catolic, alocarea a 100.000 de lei pentru reconstrucția bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care județul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Județean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important. Banii se iau de la capitolul funcționare al CJ”, a spus Vakar.

Imediat după incendiu, mai mulți milionari francezi au anunțat donații consistente pentru refacerea catedralei. Donații, ca semn de solidaritate, au venit din toată lumea, inclusiv din România.

[citeste si]

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24