Confiscarea instituțiilor. De ce nu a participat președintele Iohannis la ședința solemnă a Parlamentului?

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

UPDATE. Se pare că președintelui i s-a transmis invitație în urmă cu câteva zile, dar că  "nu au explicat foarte bine care este obiectivul final al adoptării unei Declarații privitoare la unirea cu Republica Moldova", spun jurnaliștii care au susținut inițial că invitația fusese trimisp cu doar 50 de minute înainte. Rămâne întrebarea - de ce nu a participat președintele Iohannis la o ședință atât de importantă, și necesită explicații. Nu este o zi oarecare, cu atât mai mult absența președintelui este, la prima vedere, o decizie proastă. Una dintre explicații, și cea mai plauzibilă, este faptul că prezența președintelui la o ședință care s-a finalizat cu o declarație care spune că "România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări de reunificare", ar încălca suveranitatea Republicii Moldova, o țară recunoscută pe plan internațional. Probabil că acesta a fost motivul absenței lui Klaus Iohannis de la Parlament. Însă nimic nu l-a împiedicat pe președintele Iohannis să marcheze această zi importantă pentru românii de pe cele două maluri ale Prutului, fără să aducă atingere în niciun fel suveranității statului moldovean.

Pe de altă parte, însă rămâne temerea confiscării instituțiilor statului, un subiect asupra căruia voi reveni. Rând pe rând, instituțiile statului au fost decapitate și populate, în funcții de răspundere, de membri PSD sau simpatizanți.

 

 

De ce nu a participat președintele Klaus Iohannis la ședința solemnă a Parlamentului prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara mamă? Aceasta a fost întrebarea zilei. O absență aproape impardonabilă. Indiferent de relațiile dintre intituțiile implicate în organizarea acestei ședințe, prezența tuturor liderilor era absolut obligatorie. Jurnaliștii de la știripesurse prezintă o informație neoficială, potrivit căreia, președintele României a fost invitat cu doar 50 de minute înaintea începerii ședinței, fiind în imposibilitatea de a ajunge.

Dacă această știre se confirmă, ceea ce au făcut președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, este o mizerie de nedescris. Dar și un semnal de alarmă - are loc confiscarea instituțiilor statului și a României. Cei doi lideri PSD și ALDE tratează Parlamentul ca pe propria lor afacere, firmă, companie. Ori Parlamentul nu este Tel Drum. Un astfel de afront adus instituției prezidențiale nu ar trebui tratat cu ușurință, fiind un semnal îngrijorător. Probabil opoziția parlamentară va face lumină în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel