Condamnată la închisoare și căutată ani în șir, o româncă a reușit să scape până acum printr-un tertip

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Condamnată la închisoare și căutată ani în șir, o româncă a reușit să scape până acum din cauza unui tertip legal. Femeia va trebui să execute 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj în formă agravantă. 

O româncă de 27 de ani, fugară, reușise să se sustragă de ceva timp de la controalele forțelor de ordine italiene folosindu-se de identitatea soțului ei, grație unui document obținut în România. Femeia a fost descoperită la ultimul punct de control și arestată: va trebui să execute 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj în formă agravată în complicitate.

Femeia a fost prinsă ieri pe teritoriul municipal al orașului metropolitan Reggio Calabria de către secția de investigații a Comisariatului de Securitate Publică și echipa de poliție judiciară a Poliției rutiere din Vibo Valentia.

O activitate de investigație țintită, desfășurată în comun de personal aparținând unor birouri diferite, care a permis descoperirea "șmecheriei" folosite de mai multe ori de către străin. Datorită investigațiilor preventive, polițiștii de la Polstrada și colegii lor de la secția Pg, cu ajutorul poliției judiciare, au reușit să depisteze identitatea femeii de 27 de ani și să pună în final în executare mandatul de arestare în curs de executare pe numele acesteia pentru infracțiunea de șantaj în formă agravată în concurs, emis de Parchetul din Castrovillari.

Condamnată la închisoare și căutată ani în șir, o româncă a reușit să scape până acum printr-un tertip 

 

Femeia, controlată în alte împrejurări, dar neidentificată, reușise mereu să scape basma curată pentru că le arăta operatorilor de pe șosea un document cu numele de familie al soțului ei, valabil, dobândit deja în România. Tocmai utilizarea acestor date personale i-a permis femeii, în timp, să se sustragă de la diverse controale și de la aplicarea măsurilor restrictive luate împotriva sa pe teritoriul italian.

Cu toate acestea, ultimul punct de control a fost decisiv pentru identificarea și capturarea fugarei. După un control al poliției în timp ce se afla în mașină, femeia de 27 de ani le-a arătat polițiștilor rutieri documentul cu numele ei și cu numele de familie al soțului, însă de data aceasta a fost încătușată și dusă la secția de poliție, unde a primit un mandat de arestare pentru infracțiunea de șantaj în formă agravată, pentru care va trebui să execute 5 ani și 6 luni de închisoare.

Românca a fost dus apoi la Casa de corecție Palmi și pusă într-o celulă la dispoziția autorităților judiciare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel