Concurs MAE: Darie Ducan, câştigătorul bursei Ierunca-Lovinescu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ministerul_afacerilor_externe
ministerul_afacerilor_externe

La 17 iulie 2020 s-a încheiat evaluarea dosarelor de candidatură pentru bursa „Ierunca-Lovinescu” 2020-2021. Comisia, alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Culturii, a procedat la evaluarea preliminară a documentelor depuse la dosar, urmată de evaluarea portofoliului științific și a proiectului de cercetare în cazul dosarelor complete, pe baza unei grile de punctare.

În urma evaluării portofoliului științific și a proiectului de cercetare pentru cele patru dosare care au îndeplinit condițiile de eligibilitate au rezultat următoarele punctaje totale, reprezentând media punctajelor acordate de membrii Comisiei: Darie Ducan – 85,66 puncte;  Ana-Maria Szilagyi – 67,33 puncte; Irina-Elena Ioniță – 64,66 puncte; Tatiana Laura Moise – 52 puncte.

Având în vedere cele de mai sus, Comisia a decis acordarea bursei „Ierunca-Lovinescu” pentru anul 2020-2021 domnului Darie Ducan, student doctorand în anul IV la Universitatea Sorbona, Facultatea de Litere, specializarea Literatură Comparată.Eventualele contestații pot fi depuse până vineri, 24 iulie 2020, la adresa de email [email protected], rezultatele analizării lor urmând a fi anunțate până la 31 iulie 2020.

 

În valoare de 500 euro lunar, bursa se atribuie pentru 10 luni consecutive de stagiu

 

Bursa  „Ierunca-Lovinescu”, reglementată prin Hotărârea de Guvern nr. 392/2016, are ca scop recuperarea și promovarea valorilor aparținând patrimoniului material și imaterial al românilor din străinătate. Bursa este acordată anual începând cu anul universitar 2016-2017, procedura de selecție, acordare și monitorizare a utilizării bursei fiind coordonată de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Ministerul Culturii. Înființarea bursei reprezintă una dintre principalele dorințe testamentare ale Monicăi Lovinescu, personalitate marcantă a exilului postbelic românesc care a donat statului român locuința sa din Paris pentru a fi pusă în serviciul comunității românești din Franța. Bursa, în valoare de 500 euro lunar, se atribuie pe o perioadă de stagiu de 10 luni consecutive.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel