Comunitatea românilor din Londra, despre cum se raportează la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: „Suntem împărțiți în două”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa FOTO: Inquam Photos/ Eduard Vinatoru
Sursa FOTO: Inquam Photos/ Eduard Vinatoru

Comunitatea românilor din Marea Britanie este a doua ca mărime după cea poloneză. Nu este de mirare că foarte mulţi dintre conaţionalii noştri stabiliţi în Regat au dorit să aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II a. Echipa Observator a discutat în direct cu Ştefan Maxim, un român stabilit în Marea Britanie.

„Am vorbit cu foarte mulți prieteni de aici, din Londra, și să vă spun sincer, românii sunt împărțiți în două. Categoria celor care încă mai încearcă, speră să ajungă, doresc să se integreze și sunt și acei români care deja s-au integrat, au aici viața, trăiesc pe aceste meleaguri de mai mult timp și au reușit să-și formeze o familie. Acești români din urmă încearcă să respecte legile, încearcă să respecte statul britanic și tot acei români urmăresc astăzi, în direct, la televizor, funerariile reginei”, a spus Șefan Maxim, la Observator.

În România, lucrurile se simt de parcă totul s-a oprit în loc. La Londra, însă, lucrurile continuă. Oamenii trebuie să circule cu mașinile, cu mijloacele de transport în comun, merg la joburi. Ștefan a vorbit despre modul în care se dsfășoară lucrurile în acest moment la Londra și cum reușesc oamenii să-și continue, pe cât se poate, mersul normal al ocupațiilor de zi cu zi pe care le aveau.

„Sunt unele blocaje, pentru că foarte mulți oameni au dorit să participe la aceste funerarii. În schimb, viața își continuă cursul în capitala Marii Britanii. Aici sunt foarte multe naționalități, foarte mulți oameni care au meserii ce nu pot să se oprească în loc, trebuie să-și continue cursul. Totul este organizat în cel mai mic detaliu. Sunt foarte multe forțe de ordine, foarte mulți oameni care fac voluntariat, pentru ca totul să decurgă ok. În centrul Londrei se așteaptă la un mic blocaj, dar Londra e mare și totul decurge normal”, a adăugat Ștefan Maxim, conform sursei citate.

 

Care este perspectiva românilor din Londra, legată de noul rege

 

„Se știe că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a făcut nicio vizită în România în schimb, Regele Charles al III-lea a făcut foarte multe vizite și are foarte multe proprietăți în România, cunoaște românii, familia regală este strâns legată de România, pentru că, după cum știm, familia regală din România este înrudită cu familia regală a Marii Britanii. Cred că va privi cu alți ochi atunci când va vorbi despre români și despre România”, a conchis românul.

 

Vezi și 

 

Klaus Iohannis, mesaj la funeraliile Reginei Elisabeta: „Exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune”

 

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat compasiunea, încă o dată, după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, pentru „această mare pierdere”.

„După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru aceasta mare pierdere”, a transmis şeful statului, pe Twitter.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai Caselor regale au participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel