Comunitatea românilor din CANADA, cu sufletul alături de Bianca Andreescu: „Suntem foarte mândri de ea și aici și acasă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Comunitatea românilor din Oakville, Canada, a trăit la intensitate maximă fiecare secundă a meciului pe care tensimena Bianca Andreescu l-a câștigat în fața Serrenei Williams.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, locul 15 WTA, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial.

Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ei s-au stabilit în Canada din anul 1994, cu mult înainte de a se naște Bianca. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care campioana de la US Open a început tenisul, la vârsta de şapte ani.

Emoțiile meciului au fost trăite la cote maxime mai ales de românii stabiliti în Canada. Comunitățile de români au luat cu asalt barurile și cluburile care dispuneau de televizoare și plasme uriașe, pentru a urmări desfășurarea partidei de tenis.

Fluturând deopotrivă drapelul Canadei și pe cel al Romaniei, românii din Canada i-au ținut pumnii până la sfărșit Biancăi, relatează reporterii televiziunii canadiene CHCH.TV, în cadrul emisiunii Evening News.

Cei mai mulți dintre conaționali s-au strâns în locația „Casa Romana Sweets Boutique", din Oakville, unde atmosera a fost ca la marile meciuri de tenis de pe marile arene ale lumii. Ei au scris chiar cu cretă pe o tablă „suntem cu tine!“.

„Înseamnă mult, suntem foarte mândri de ea și aici și acasă. Toată lumea i-a ținut pumnii și i-a transmis gânduri pozitive“, a declarat Carmen, unul dintre proprietarii localului românesc, pentru televiziunea canadiană.


Bianca Andreescu va urca, de mâine, pe locul 5 mondial WTA, chiar deasupra Simonei Halep, urmând ca, cel mai probabil, cele două sa se califice la finele acestui an la Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel