Companiile aeriene anulează 2.000 de zboruri americane pentru joi

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Companiile aeriene au anulat aproape 2.000 de zboruri americane pentru joi, după ce uraganul Ian a lovit cu o forță catastrofală coasta Golfului Florida, într-una dintre cele mai puternice furtuni americane din ultimii ani.

Uraganul provoacă perturbări semnificative în transportul aerian din SUA, în special în sud-estul Statelor Unite. Începând de marți, companiile aeriene au anulat peste 5.000 de zboruri până vineri.

 

Miercuri, companiile aeriene au anulat 2.163 de zboruri

 

Miercuri, companiile aeriene au anulat 2.163 de zboruri, în timp ce o serie de aeroporturi din Florida și-au întrerupt temporar operațiunile, printre care Tampa, Orlando, Sarasota-Bradenton, Melbourne, Daytona Beach, Naples și St Petersburg/Clearwater.

Site-ul de urmărire a companiilor aeriene Flightaware a declarat că 1.935 de zboruri pentru joi au fost anulate, iar 738 de zboruri pentru vineri au fost anulate. Companiile aeriene au anulat 403 zboruri marți înainte de furtună.

Aeroportul din Orlando a declarat că se așteaptă să reia operațiunile comerciale în cursul zilei de vineri. Aeroportul din Tampa a declarat că va fi închis cel puțin până joi.

Walt Disney (DIS.N) a anunțat marți că va închide parcurile sale tematice din Orlando miercuri și joi, conform Reuters.

 

Companiile aeriene au oferit derogări pentru călătorii afectați de uragan pentru a rerezervi biletele fără costuri

 

Florida este o parte importantă a aviației americane, iar unii transportatori precum JetBlue Airways (JBLU.O) și Southwest Airlines (LUV.N) se așteaptă de obicei ca 40% sau mai mult din zborurile lor zilnice să atingă un aeroport din Florida.

Până miercuri, JetBlue a anulat 25% din zborurile sale din SUA și 20% din zborurile de joi, în timp ce Southwest a anulat 13% din zborurile de miercuri și 9% pentru joi. Alte 3.106 zboruri americane au fost amânate miercuri.

Vezi și

Haos și panică pentru românii din Florida. Uraganul Ian se intensifică, iar milioane de oameni sunt îndemnați să evacueze coasta golfului

 

Uraganul Ian s-a intensificat miercuri, devenind o furtună extrem de periculoasă de categoria 4, în timp ce se apropia de coasta Golfului Florida. Locuitorii au golit rafturile magazinelor, au închis ferestrele și au fugit spre adăposturile de evacuare.

Într-o actualizare, Centrul Național al Uraganelor din SUA a stabilit că Ian se află la aproximativ 130 km sud-vest de Punta Gorda, Florida, cu vânturi maxime susținute de 250 km pe oră.

Continuă știrea aici...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel