Comisia Europeană, veste pentru fermierii din statele UE: "Se poate prelungi data limită de depunere a cererilor de plăţi"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia Europeană a decis să permită statelor membre să prelungească, cu o lună, data limită până la care fermierii pot depune cereri pentru plăţi directe şi anumite plăţi pentru dezvoltare rurală, având în vedere situaţia dificilă cu care se confruntă Uniunea Europeană, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Comisia precizează că prelungirea va fi posibilă pentru toţi fermierii eligibili din toate statele membre dar este la latitudinea statelor membre să decidă dacă vor utiliza sau nu această prelungire.

"Noua dată limită de depunere a cererilor de plată este 15 iunie 2020, în loc de 15 mai, ceea ce va da fermierilor o mai mare flexibilitate pentru a completa cererile în această perioadă dificilă şi fără precedent", informează Executivul comunitar.

În fiecare an, fermierii europeni depun cereri de plăţi în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). Ulterior autorităţile naţionale analizează cererile şi asigură controalele necesare. Plăţile în cadrul PAC sunt apoi distribuite la nivel naţional sau regional şi sunt rambursate de Comisia Europeană prin intermediul bugetului UE. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel