Ordonanța lui Toader a SPERIAT Europa. Comisia Europeană, mesaj pentru PSD: Este esențial ca România să REVINĂ pe drumul cel bun

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Comisia Europeană  a reacţionat cu o viteză fără precedent în legătură cu deciziile pe care guvernul Dăncilă urmează să le ia. La nici două zile de la declaraţiile lui Tudorel Toader privind o ordonanţă de urgenţă pentru rejudecarea dosarelor soluţionate de completurile de 5 judecători întocmite ilegal, Comisia Europeană a decis să iasă public cu declarații tranșante și mesaje clare pentru guvernarea PSD-ALDE..

Așadar, Bruxellesul a avertizat că "este esențial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupției, să asigure o justiție independentă și să evite orice pași înapoi".

"Comisia urmărește îndeaproape discuția din România cu privire la o eventuală ordonanță de urgență privind căile extraordinare de atac pentru cauze penale în urma a două hotărâri recente ale Curții Constituționale. Comisia a luat act deja de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători (8 noiembrie), în ultimul său raport în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV). Amintim că președintele Juncker s-a exprimat clar privind problema unei posibile ordonanțe de urgență privind aministia, în timpul recentei sale vizite la București", a transmis marți Comisia Europeană.

Ordonanţa anunțată de Tudorel Toader prevede ca cei care au fost condamnaţi definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite să poată face recurs în anulare. Măsura ar privi dosarele din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel