Comisia de la Veneția susține desființarea SIIJ în forma propusă de ministrul Justiției

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Comisia de la Veneția a salutat desființarea Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și recomandă modificarea legii votate în Camera Deputaților.

Comisia de la Veneția susține desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în forma propusă de Stelian Ion, ministrul Justiției.

Competențele de corupție trebuie să revină la DNA, iar amendamentele la Lege trebuie eliminate, au transmis, luni, și reprezentanții USR PLUS.

„Înființarea acestei structuri, din ordinul lui Liviu Dragnea, al cărei singur scop a fost din prima clipă intimidarea magistraților incomozi și protejarea infractorilor, a fost criticată de la bun început de toate instituțiile europene. Prin urmare, avizul de astăzi nu este surprinzător. Mesajul Comisiei de la Veneția este unul foarte clar: „primul pas urgent” în procesul de reformare a justiției este desființarea SIIJ”, spun cei de la USR PLUS.

În plus, Comisia de la Veneția recomandă eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților, deoarece „ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură”.

După mesajul Comisiei de la Veneția, Parlamentul României practtic primește undă verde pentru a desființa SIIJ, care este și un obiectiv asumat de USR PLUS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel