Coloane de maşini la ieşirea din ţară: Mulţi dintre cei care părăsesc ţara sunt români care lucrează în străinătate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Coloane de maşini s-au format, joi, la ieşirea din ţară spre Ungaria, cele mai aglomerate puncte de trecere fiind Nădlac II şi Nădlac I, unde timpii de aşteptare ajung la 90 de minute, în condiţiile în care mulţi români care lucrează în străinătate şi au venit în vacanţe la familii se întorc deja în ţările în care sunt angajaţi.

Conform aplicaţiei online care monitorizează traficul la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise şase artere de circulaţie pentru traficul uşor şi turistic pe sensul de ieşire din ţară, dar se aşteaptă cel puţin 90 de minute pentru formalităţile de trecere. La Nădlac I, timpul de aşteptare este de cel puţin 40 de minute.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că aglomeraţia este generată de un număr foarte mare de turişti, dar că mulţi dintre cei care părăsesc ţara sunt români care lucrează în străinătate şi la începutul lunii august au venit în România pentru a-şi petrece o parte din concediu alături de familii.

Poliţiştii de frontieră spun că în fiecare an, după jumătatea lunii august, punctele de trecere a frontierei cu Ungaria se aglomerează pe sensul de ieşire din România.

Pentru că autorităţile se aşteaptă la un trafic intens la frontieră şi în zilele următoare, sunt luate măsuri de suplimentare a personalului de control din punctele de trecere şi folosirea infrastructurii la capacitatea maximă.

„Se menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate. Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei precum PTF Nădlac ll, care este utilizat de majoritatea participanţilor la traficul transfrontalier, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic Online şi utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă. 

 

Vezi și

 

Cum își vor primii banii înapoi românii amendați pentru lipsa PLF? Ministerul Dezvoltării a aprobat procedura 

 

Românii care au fost amendați în timpul pandemiei pentru lipsa PLF la intrarea în țară își vor primi banii înapoi. Ministerul Dezvoltării a aprobat procedura. 

Ministerul Dezvoltării a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani achitate de cetăţeni, reprezentând amenzi contravenţionale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România.

Potrivit unui comunicat al MDLPA, cetăţenii sancţionaţi contravenţional care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu, în vederea restituirii sumelor achitate, în termen de 90 de zile, de miercuri. În vederea procesării rapide a cererilor, acestea trebuie însoţite de procesul verbal de constatare a contravenţiei şi documentul de plată.

"Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spaţiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale, dacă acel contribuabil are de achitat impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, impozite pe mijloacele de transport, etc. Termenul de soluţionare este de maximum 45 de zile de la depunerea acestora", se arată în comunicat.

MDLPA precizează că în cazul cetăţenilor care au primit amendă contravenţională pentru necompletarea formularului PLF, dar care nu au achitat amenzile, acestea se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare fără a fi nevoie de depunerea cererii completate.

Procedura restituirii acestor amenzi a fost publicată, pe pagina Ministerului Dezvoltării, în transparenţă decizională, din 4 august, şi au fost consultate structurile asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel