CNCD, decizie după comentariile halucinante ale lui ÎPS Teodosie privind rolul femeilor în biserică

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării(CNCD) a anunțat, miercuri, verdictul privind declarațiile Înalt Prea Sfințitului Teodosie față de rolul femeii în biserică. Consiliul a decis să lase la latitudinea Bisericii Ortodoxe Române orice „apreciere” legată de acest aspect, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituție.

Decizia CNCD vine la o lună după ce Arhiepiscopul Tomisului a declarat, într-un interviu acordat Radio Dobrogea, că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei.

„Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare?! Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că, ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur, că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti, care le-a zis înainte de păcat: «creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul»”, spunea atunci ÎPS Teodosie.

Vezi și: ÎPS Teodosie, declaraţii halucinante. De ce naşte femeia cu dureri: "Femeia a început păcatul. Cum să fie discriminare"

CNCD nu l-a sancționat pe Teodosie „Consiliul constată că, în astfel de cazuri cum este cel supus analizei (doar în acest caz concret ce constituie obiectul plângerii), în temeiul libertății religioase și al principiului autonomiei cultelor recunoscute de statul român, revine acestora din urmă să aprecieze și să-și aplice propriile regulamente atunci când, un ierarh în exprimarea libertății de conștiință și religioasă poate aduce atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, în speță dreptului la demnitate a femeilor. Acest drept și această obligație a cultelor recunoscute de stat rezultă și din art. 5 alin. (4) din Legea 498 din 2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor”, se arată în comunicatul transmis, miercuri, de CNCD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel