Clujul își face metrou: "Semnăm contractul într-o lună"

Narcis Popa |
Data publicării:

 Curtea de Apel Cluj a respins contestația făcută de o firmă participantă la licitația pentru studiile la proiectul de metrou și tren metropolitan de la Cluj-Napoca. Contractul se va semna cu câștigătorul în maxim o lună.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că decizia Curții de Apel Cluj confirmă legalitatea procedurii de achiziție realizată de către Primăria Cluj-Napoca.

„Curtea de Apel Cluj a dat câștig Primăriei Cluj-Napoca în licitația pentru metrou și tren metropoltan și a respins contestația unei firme care a participat la licitație. Sentința este definitivă și menține soluția dată de Primăria clujeană la licitație. Decizia Curții de Apel confirmă legalitatea procedurii de achiziție realizată de către Primăria Cluj-Napoca. Vom semna contractul în perioada următoare, în maximum o lună, și în 14 luni va fi realizată documentația pentru trenul metropolitan și în 27 de luni pentru metrou. Viitorul Clujului îl pregătim acum", a spus Boc.

Studii de prefezabilitate și fezabilitate

 

Licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru realizarea studiilor de pre-fezabilitate și fezabilitate la metrou și tren a fost contestată în ianuarie 2020.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, spunea atunci că s-a contestat la CNSC faptul că municipalitatea a atribuit contractul unei asocieri de firme dintre care una s-ar fi aflat în conflict de interese.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat în 29 octombrie 2019 câștigătorul licitației care va face studiile pentru realizarea metroului și trenului metropolitan, acesta fiind o asociere de firme. Valoarea contractului depășește 30 de milioane de lei, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel