Clotilde Armand, atacată de un "greu" din USR: "E conflictuală chiar și cu cei care o ajută" 

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Clotilde Armand/Facebook
Sursa foto: Clotilde Armand/Facebook

Fostul prefect al Capitalei din partea USR, Alin Stoica, a vorbit despre adevărata situație de la Sectorul 1: acesta spune că este adevărat că Armand este foarte conflictuală chiar și cu cei care o ajută și că nu are parte de o relație bună cu ea, deși sunt colegi de partid. Pe de cealaltă parte, Alin Stoica spune de asemenea, că Armand ar fi blocată în Consiliul Local Sector 1. 

"Întrucât au ieșit scântei în relația USR - PNL, după declarațiile Primarului S1, Clotilde Armand și răspunsul venit de la Primarul S6, Ciprian Ciucu, mă văd dator să intervin pentru a puncta câteva lucruri importante:

1. Lucrurile reclamate de Clotilde Armand la sectorul 1 sunt în mare parte reale, deși unora li se vor fi părut exagerate. De exemplu, am asistat personal la discuția ireală când unul dintre consilierii PNL din sectorul 1 insista la introducerea facturilor Romprest în buget, ca o condiție pentru votarea bugetului sectorului! De asemenea, consilierii PNL au blocat, cot la cot cu cei din PSD, foarte multe proiecte propuse de USR pentru locuitorii sectorului 1.

Cele mai multe blocaje au fost politice, pentru a împiedica actualul primar - Clotilde Armand - să câștige ”puncte politice” în vederea următoarelor alegeri. În parte le iese, pentru că sunt cetățeni nemulțumiți în sectorul 1 pe care nu îi interesează de ce nu se fac lucruri. Ei văd doar că nu se fac.

2. Temperamentul d-nei Clotilde Armand nu este unul dintre cele mai caline, este drept. Este conflictuală, inclusiv cu oamenii care o ajută. Știu asta tot din proprie experiență. Nu pot spune că am o relație bună cu Clotilde Armand, chiar dacă suntem în același partid.

Cu toate astea, în administrația publică nu lucrăm doar cu oameni care ne sunt simpatici. Iar în politică am intrat - eu, cel puțin - pentru a face lucruri pentru comunitate, nu pentru mine sau pentru cei care îmi sunt simpatici.și așa ajungem la sectorul 6:

3. La sectorul 6 am optat de la bun început pentru o cooperare cu PNL, în primul rând pentru că am ajutat un membru PNL să ajungă primar - dl Ciprian Ciucu. Este adevărat că USR are în S6 2 viceprimari și atribuții de coordonare pe școli, DGASPC, DGITL, etc, dar asta face parte din negocierea pe care de la bun început am avut-o.Însă! Și aici este foarte important de știut pentru toată lumea!USR sector 6, spre deosebire de orice alte partide:NU a cerut niciodată funcții în administrație pentru oamenii săi!NU a cerut niciodată contracte cu dedicație pentru firme de casă!NU a cerut niciodată alte favoruri care îndeobște sunt cerute de partide ca parte a ”târgului” politic.În schimb, am susținut TOATE proiectele PNL, într-o formă sau alta, dacă acestea au fost benefice pentru cetățeni.În sectorul 6, ”Steaua Nordului” pentru USR este interesul cetățeanului, nu interesul personal. Dacă proiectele propuse sunt benefice pentru comunitate, sunt necesare pentru oameni, primesc susținerea USR. Nu negociem susținerea de avantaje pentru oamenii de partid sau pentru imaginea USR.

Aici, cred eu, este diferența principală între modul în care se negociază în alte sectoare, față de modul în care se negociază în sectorul 6. Cred că dacă PNL Sector 1 s-ar comporta așa cum se comportă USR Sector 6 nu ar mai fi niciun conflict. Dar pentru PNL S1, interesul personal sau cel politic îngust (să faultăm primarul în funcție) trece din păcate înainte de datoria față de comunitate," a scris Alin Stoica pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel