EXCLUSIV  Claudiu Stănășel, invitatul primei ediții a emisiunii "Diaspora în Direct". Românii din Italia, între recunoașterea ca minoritate oficială și promisiunile guvernului Meloni

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Claudiu Stănășel, primul invitat al emisiunii Diaspora în Direct
Claudiu Stănășel, primul invitat al emisiunii Diaspora în Direct

ȘtiriDiaspora, cel mai important site de știri pentru românii din străinătate, traversează o perioada de transformare. Pentru a ține pasul cu așteptările publicului nostru, am decis să venim mai aproape de voi cu proiecte speciale, interviuri cu experți în domeniile lor și cu emisiuni transmise săptămânal. Astăzi vom difuza prima ediție a emisiunii Diaspora în Direct, moderată de Bogdan Bolojan.  

Claudiu Stănășel, consilier local român în localitatea italiană Prato, este invitatul primei ediții a emisiunii "Diaspora în Direct", moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan.

În cadrul discuției vor fi abordate subiecte importante pentru românii din Italia, cum ar fi recunoașterea acestora ca minoritate oficială în Peninsulă, recensământul românilor din Italia, sustenabilitatea sistemului de pensii italian, dar și chestiuni importante de politică internă, cum ar fi promisiunile guvernului Giorgia Meloni.

Emisiunea va difuzată, în direct, miercuri, 8 februarie, începând cu ora 15:30. "Diaspora în Direct" va putea fi urmărită atât în interiorul acestei știri, cât și pe paginile de Facebook și Youtube ale site-ului ȘtiriDiaspora.ro, cel mai important portal de informații pentru românii plecați în străinătate. 

VIDEO

 

Peste 1 milion de români trăiesc oficial în Italia, cea mai numeroasă comunitate de migranți din această țară

 

Românii reprezintă în continuare cea mai numeroasă comunitate de emigranți din Italia, potrivit unui comunicat al Institutul naţional de Statistică din această țară (Istat).

La începutul anului 2022, în Italia traiau aproximativ 1.083.771 de români, reprezentând 21,54% din totalul emigranților din această țară. În top urmează albanezii ( 419.987) și ucrainienii (225.307). Aceasta este de fapt o creștere ușoară față de anul anterior când pe teritoriu Italiei locuiau 1.076.412, în vreme ce în 2020 erau 1.145.718 de români, iar în 2019 - 1.143.859.

În ceea ce privește distribuția pe Regiuni, cei mai mulți români trăiesc în Lazio (196.473), Lombardia (170.871) și Piemonte 133.356.

Cu privire la distribuția pe sexe, remarcăm o pondere mai mare a femeilor: 616.516, prezența bărbaților fiind în număr de 467.255.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel