Europarlamentar PSD: Iohannis "hărțuiește" Guvernul Dăncilă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel lansează un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că "hărțuiește" Guvernul Dăncilă.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, care probabil se crede un fel de tătuc al acestei ţări, este atât de disperat să iasă în evidenţă cu ceva notabil încă a ajuns să se lege acum de agenda Guvernului care, de altfel, este publică înaintea fiecărei şedinţe. Sigur că există prerogative constituţionale prin care Preşedintele poate participa la şedinţele Guvernului, dar se specifică foarte clar în Legea fundamentală tematica şedinţelor la care poate lua parte şeful statului. Preşedintele Iohannis nu face altceva decât să obstrucţioneze activitatea Guvernului, fără să înţeleagă că nu poate funcţiona decât în anumite limite constituţionale", a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Citește și: Iohannis îi SOLICITĂ premierului să discute în Guvern situația românilor din Marea Britanie

Lucrurile sunt extrem de simple şi dovedesc faptul că avem de-a face cu un plan de sabotare a activităţii Executivului, care are cu totul alte priorităţi decât să stea să trimită agende de lucru sau să primească vizite de la Palatul Cotroceni.

"Apropierea alegerilor prezidenţiale l-a scos din amorţire pe Klaus Iohannis care, deşi nu s-a remarcat prin ceva notabil în primul mandat, şi-a stabilit un obiectiv major, anume câştigarea unui nou mandat la Palatul Cotroceni. Pentru asta face orice să distrugă, să blocheze sau să întârzie tot ceea ce vine din partea actualului Executiv: a amânat rectificarea bugetară, contestă la Curtea Constituţională majoritatea actelor normative votate de actuala majoritate parlamentară şi astfel întârzie intrarea lor în vigoare, blochează în mod nejustificat numirea unor miniştri în Guvern, iar, mai nou, e dornic să participe la şedinţele de la Palatul Victoria.

Citește și: Iohannis: Dăncilă m-a invitat să colaborăm, așa că voi colabora - Voi merge la ședințele de Guvern

Atât preşedintele Iohannis, cât şi partidele de opoziţie, nu fac altceva decât să hărţuiască actualul Guvern şi dovedesc o lipsă acută de viziune constructivă despre România, exact într-un moment în care ar trebui să se vorbească cel mai mult despre CONSENS, UNITATE şi PATRIOTISM", susţine europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel