Iohannis: Dăncilă m-a invitat să colaborăm, așa că voi colabora - Voi merge la ședințele de Guvern

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Președintele Iohannis declară că va merge la ședințele de Guvern, de acum încolo.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat "o dorinţă de colaborare" din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

"Am solicitat agenda (şedinţei de Guvern - n.r.). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE - n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern", a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa - Africa.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care i-a solicitat agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

"În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009", arăta şeful statului în scrisoare.

Klaus Iohannis sublinia că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Executivului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel