Clătite cu morcovi. Un truc pe care trebuie să-l știi ca să-ți iasă pufoase! Va trebui să faci porție dublă pentru că vor fi adorate!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Clătite cu morcovi. Un truc pe care trebuie să-l știi ca să-ți iasă pufoase! Va trebui să faci porție dublă pentru că vor fi adorate! FOTO: captură video YouTube @RecetasGratis.net
Clătite cu morcovi. Un truc pe care trebuie să-l știi ca să-ți iasă pufoase! Va trebui să faci porție dublă pentru că vor fi adorate! FOTO: captură video YouTube @RecetasGratis.net

Clătitele sunt un fel de mâncare englezesc făcut din ouă, făină și lapte. 

Originea lor se crede că a fost în perioada medievală, împreună cu unele credințe superstițioase, cum ar fi că primele trei erau sacre sau că trebuia să-ți pui o dorință în timp ce le faci. Adevărul este că au câștigat popularitate în întreaga lume, atât de mult încât în ​​Statele Unite sărbătoresc „Ziua Clatitelor”.

Cu această ocazie, vrem să vă învățăm cum să pregătiți niște clătite din morcovi delicioase, pufoase și gustoase. Ideal pentru a încorpora mai multe fibre și nutrienți în dieta ta sau a celor mai tineri din casă.

Rețeta de toast hawaian, un preparat tradițional german delicios, la mai puțin de 10 lei

Vă învățăm cum să faceți clătite cu morcovi. Să gătim!

 

Clătite cu morcovi - Ingrediente

 

- 1 ou

- 50 de grame de morcov ras

- 100 de grame de făină

- 200 de mililitri de lapte

- 1 linguriță extract de vanilie

- 1 linguriță scorțișoară

- 40 de grame de zahăr.

Cum să faci gogoși pufoase ușor și rapid. Cea mai bună rețetă pentru aluat se află aici. Mănânci și mai vrei!

 

Clătite cu morcovi - Mod de preparare

 

Primul pas pentru prepararea acestor clătite cu morcovi este hidratarea făinei cu laptele și oul. Se amestecă pentru a obține o consistență uniformă, fără cocoloașe.

După aproximativ zece minute, se adaugă morcovul decojit și ras fin, împreună cu scorțișoara și esența de vanilie.

Truc: puteți adăuga o jumătate de linguriță de praf de copt și un praf de bicarbonat de sodiu pentru a le face mai pufoase.

Se încălzește o tigaie la foc mediu și se hidratează baza cu o linguriță de ulei. Adăugați un polonic sau puțin amestec pentru a vă forma clătitele.

Acoperiți-l astfel încât să se gătească uniform în centru și, când vedeți baza aurie și toată suprafața de bule mici, răsturnați-le cu ajutorul unei spatule.

Gătiți pe cealaltă parte câteva secunde, până se rumenește. Rezervă-ți clătitele calde în timp ce gătiți tot aluatul.

Serviți clătitele cu morcovi unse cu miere sau cu orice altceva doriți!

Ai o pâine veche în casă? Încearcă această rețetă simplă și rapidă de torrijas. Un dulce demn de aplauze!

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel