Ciucă: "Guvernul îi va acorda lui David Popovici suma de 1 milion de lei"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că va fi alocată înotătorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

"Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei", a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber, miercuri, şi în cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Covaliu, mesaj pentru Popovici: "Copil minune"

 

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) i-a transmis, joi, un mesaj lui David Popovici, câştigător a două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în care l-a numit "model pentru orice sportiv român".

"Felicitări David! Felicitări echipei şi familiei tale pentru tot ce aţi realizat împreună şi pentru că aţi arătat că atunci când te pregăteşti, te dăruieşti, succesul nu ţine cont de vârstă! Eşti un model pentru orice sportiv român", a fost mesajul lui Mihai Covaliu, publicat pe contul oficial de Facebook al COSR.
 

Pe acelaşi site de socializare, COSR notează că David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, fiind primul înotător din ţara noastră care devine dublu campion mondial.

"Copilul minune al înotului mondial a recidivat la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber. David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afişat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă şi talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuţa şi a oprit cronometrul la 47.58. David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial. David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad. Ziua Olimpică e mai frumoasă graţie lui David Popovici! Visurile împlinite şi puterea exemplului, atitudinea şi pasiunea, bucuria de a concura şi modul în care a împărţit-o, l-au transformat în idol pentru copiii care îşi doresc să devină campioni", se arată pe contul de Facebook al COSR.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.

Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel