Cîțu, la dezbaterea moțiunii de cenzură: N-aș susține nici în glumă să dau jos guvernul cu ajutorul PSD

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
florin citu motiune de cenzura
florin citu motiune de cenzura

Plenul reunit al Parlamentului dezbate și votează, azi  moțiunea de cenzură a PSD intitulată ”România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, iar Executivul să fie demis este nevoie de votul a 234 parlamentari.

Primul ministru Florin Cîțu prezintă poziția Guvernului față de acuzațiile PSD. ”Românii au înțeles concluzia tertipurilor pesediste, social-democrații văd în mine cel mai mare dușman. Sunt singurul care s-a opus în orice formă colaborării cu PSD. N-aș susține nici în glumă să dau jos guvernul cu ajutorul PSD. După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De ce vă e frică nu veți scăpa. Guvernarea merge foarte bine, Coaliția e unită și e pregătită să să guverneze cel puțin 8 ani”, a declarat Florin Cîțu. 

”Guvernarea merge bine, iar coaliția este unită. Ne-am împrumutat pentru investiții, nu pentru baronii PSD. Ai condamnau categoriile defavorizate, ați mințit oamenii. Am alocat pentru investiții 5,5% din PIB. Avem o șansă unică pentru România, vorbim de 175 de miliarde de euro. Asta numesc eu vești fantastice pentru români. Cu o condiție, această guvernare să continue până în 2028.Știți ce mai e fantastic: Datele Eurostat confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE”, a mai spus Florin Cîțu. 

 Șansele ca moțiunea să treacă sunt mici, pentru că opoziția reprezentată de PSD și AUR are, împreună cu parlamentarii neafiliați pe care se bazează Marcel Ciolacu, doar 205 voturi (PSD - 157 de mandate AUR - 46 mandate).

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel