Cîțu impune linie roșie pentru PSD: "Au meteahna lui Dragnea" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Cîțu, întrebat dacă va demisiona din fruntea PNL: „Mâine voi anunța decizia mea, sunt dezamăgit”
Cîțu, întrebat dacă va demisiona din fruntea PNL: „Mâine voi anunța decizia mea, sunt dezamăgit”

Menținerea cotei unice și alocarea a minimum 7% din buget pentru investiții reprezintă cele două linii roșii ale PNL, spune fostul lider al PNL Florin Cîțu. El spune că intenția PSD de a impune impozitarea progresivă reprezintă „meteahnă a lui Liviu Dragnea”.

„Când eram președintele PNL și s-a făcut această coaliție am avut două linii roșii. Una era cota unică sau fără taxe noi, fără impozite noi... A doua era să avem 7% pentru investiții în buget. Ni s-a promis că a doua va fi, că la rectificarea bugetară vom avea 7% din buget pentru investiții. Și a doua (cota unică - n.r.) este o linie roșie”, spune Florin Cîțu.

El îi critică pe social-democrați pentru intenția de a impune impozitarea progresivă.

„Știm că PSD de fiecare dată când este la guvernare încearcă. Liviu Dragnea a încercat trei ani să schimbe cota unică, să introducă impozitul progresiv. El a introdus impozite pe care noi le-am scos după aceea și am adus mai mulți bani la buget. Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea -PSD merge în aceeași direcție”, adaugă fostul președinte al PNL.

El afirmă că în PNL nu s-a discutat vreun proiect de modificare a Codului Fiscal.

Din "puțul" gândirii lui Ciolacu:  Impozitarea pe muncă în România e deja prea mare. Atunci, să mărim și mai mult impozitarea prin cotă progresivă

 

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus recent, la România TV, că sunt puține state care folosesc impozitarea unică.

„Care e filosofia? Găsim un echilibru dintre impozitarea muncii, unde în România este o impozitare consistentă în zona de muncă, cam mare, și continuăm să punem povara pe veniturile mici și mijlocii, fără nicio perspectivă, sau creăm un echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului. Deci în acest moment există o discrepanță majoră în societatea românească”, a spus Ciolacu.

Acesta a adăugat că în România „e prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici”.

„Cotă unică e în Rusia. Vrem o țară ca afară cu sistem fiscal ca în Rusia sau vrem o țară ca afară cu un sistem fiscal european cum au toate țările din Europa și peste Ocean. E momentul în care trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte să lăsăm un slogan electoral deoparte și să vedem realitățile”, a mai spus președintele PSD, care a dat asigurări că „nimeni nu va aduce impozite noi sau impozite mai mari, dar aduci un echilibru, aduci deducerile.

„Am făcut o echipă mixtă PSD, PNL, UDMR, împreună cu Ministerul de Finanțe să vină în două săptămâni în fața coaliției și plecăm pe urmă și avem dialog cu toți partenerii sociali și cu mediul de afaceri și vom lua deciziile cele mai corecte”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel