Circ în USR! Barna, ironic la adresa lui Cioloș: „Asta ar fi trebuit să vină de la președintele USR, dar Dacian e ocupat cu altele“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Circ în toată regula în USR, între Dacian Cioloș și Dan Barna, actualul, respectiv fostul lider al formațiunii politice. După ce Cioloș a reacționat la mesajele lui Barna sunând că îi înțelege „neputința (...), am refuzat să îi comentez gafele”, Barna vine și el cu un mesaj ironic.

Dan Barna i-a cerut demisia primarului Iașiului, Mihai Chirica, după ce acesta din urmă a fost pus sub control judiciar. El nu a uitat să puncteze că mesajul ar fi trebuit să vină din partea șefului USR, dar „Dacian e ocupat cu altele”.

Barna, ironic la adresa lui Cioloș

 

„Pus sub control judiciar și în imposibilitatea de a-și mai exercita atribuțiile, primarul Iașului nu și-a dat încă demisia. Mihai Chirica ține administrația acestui mare oraș al României prizonieră deși măcar în acest al doisprezecelea ceas ar putea să înțeleagă că nu mai poate reprezenta ieșenii.

Îi cer domnului Chirică să lase ieșenii să își aleagă un primar adevărat și dedicat comunității. Altfel spus, să își dea demisia și să se ocupe de problemele personale.

P.S.: Acest mesaj despre un primar PNL ar fi trebuit să vină de la președintele USR. Dar Dacian e ocupat cu altele”, a fost săgeata pe care i-a trimis-o Barna lui Cioloș.

La scurt timp, Cioloș a venit cu un mesaj în care îi cere demisia primarului Chirica.

Circ în USR

 

„Am atras atenția liderilor PNL și în campania locală, când au ales să facă pact cu primarul Chirica de la Iași, să nu primească în partid pesediști și oameni care au un trecut tenebros.

Azi, Mihai Chirica tocmai a fost plasat sub control judiciar și a primit interdicție de a-și mai desfășura activitatea ca primar.
Sper ca PNL să nu procedeze ca PSD și să aștepte ca primarul lor să fie scos din primărie cu cătușe la mâini și să-l excludă de îndată. Iașul merită mult mai mult și cetățenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a schimba de urgență un primar corupt”, este mesajul lui Cioloș.

Amintim că procurorii DNA l-au pus vineri sub control judiciar pentru 60 de zile pe Mihai Chirica, primarul Iașului, într-un dosar de corupție ce privește o afacere imobiliară, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Mihai Chirica, primarul Iașului, pus sub control JUDICIAR de DNA

 

Potrivit DNA, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 04 februarie 2022, față de inculpatul CHIRICA MIHAI, la data faptelor și în prezent primar al municipiului Iași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției.

„În cauză a fost dispusă și efectuarea urmăririi penale față de suspectul HARABAGIU GABRIEL VASILE, la data faptelor viceprimar al municipiului Iași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și uzurparea funcției.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează starea de fapt, potrivit căreia, cei doi, în exercitarea funcțiilor, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași. Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal.

Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii și al unor funcționari din cadrul autorității publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de Municipiul Iași.

Cu privire la certificatul respectiv, din materialul probator administrat în cauză ar fi rezultat existența, pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcției, a 3 (trei) variante diferite din punct de vedere al conținutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având același număr de înregistrare și aceeași dată.

Emiterea certificatului a creat, pentru societatea beneficiară, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară și de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil“, se arată în comunicatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel