Cipru. GEST după uciderea ROMÂNCELOR de CRIMINALUL în SERIE: „Vă cer iertare!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele Ciprului, Nikos Anastasiades, l-a destituit pe şeful poliţiei, Zacharias Chrysostomou, în urma asasinării mai multor femei străine şi fiice ale lor de către un militar din Garda Naţională, care a mărturisit şapte crime. Printre victime se numără şi două românce. 

Noul șef al Poliției, Kypros Michaelides, a prezentat scuze în numele instituţiei, pentru modul în care au fost anchetate dispariţiile.

Citește și Cipru. Președintele, MUTARE de ULTIMĂ ORĂ după ce două ROMÂNCE au fost UCISE de un CRIMINAL în SERIE

„Cazurile dureroase şi pierderea unor femei şi copii fără apărare, care veniseră în ţara noastră în căutarea unui viitor mai bun, au afectat grav prestigiul, onoarea şi reputaţia Poliţiei cipriote. De aceea, ca reprezentant al Poliţiei, vreau să vă cer tuturor iertare pentru că nu am reuşit să protejăm aceste suflete inocente şi lipsite de apărare, care au murit într-un mod atât de tragic şi de nefericit", a declarat Michaelides la ceremonia de depunere a jurământului.

Citește și Cipru. ROMÂNCELE ucise de un CRIMINAL în SERIE au fost IDENTIFICATE

Autorităţile cipriote au fost criticate pentru că nu au anchetat riguros de la început informaţiile privind dispariţiile unor femei. Primele despre care se presupune că au fost victimele criminalului în serie sunt două românce, mamă şi fiică, dispărute în septembrie 2016, iar ultima - o filipineză - în august 2018.

Citește și Cipru. Cum au fost UCISE ROMÂNCELE de CRIMINALUL în SERIE. Detalii CUTREMURĂTOARE (VIDEO)

Asasinul, care şi-a recunoscut faptele, Nikos Metaxas, ofiţer în Garda Naţională în vârstă de 35 de ani, a mărturisit că a ucis cinci femei şi două fete minore, fiice ale lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel