Cipru. 15 poliţişti urmăriţi penal în dosarul ucigaşului în serie Nikos Metaxas, care a omorât o româncă şi pe fiica ei

Andreea Cosma |
Data publicării:

Procurorul general al Republicii Cipru, Costas Clerides, a decis urmărirea penală a 15 poliţişti - agenţi, subofiţeri şi ofiţeri - pentru modul în care au instrumentat dosarul ucigaşului în serie Nikos Metaxas, informează CNA.

Clerides a declarat marţi agenţiei de presă cipriote că autoritatea independentă pentru anchetarea reclamaţiilor împotriva poliţiei a numit patru anchetatori care să stabilească dacă poliţia a reacţionat corect după ce în Cipru s-au descoperit cadavrele mai multor femei străine şi ale copiilor lor minori. Iniţial, victimele fuseseră date dispărute; ulterior s-a stabilit că fuseseră ucise de Metaxas.

Raportul autorităţii către procurorul general l-a determinat pe acesta să înceapă procedurile penale împotriva poliţiştilor. Este posibil ca aceştia să se facă vinovaţi de infracţiuni, nu doar de abateri disciplinare, arată concluziile anchetatorilor; Clerides a menţionat neglijenţa în serviciu. Scandalul creat de cazul respectiv a dus deja la demisia şefului poliţiei şi a ministrului justiţiei.

Metaxas, fost căpitan în armată, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la şapte pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru uciderea premeditată a cinci femei - trei filipineze, o nepaleză şi o româncă - şi a copiilor lor. Cadavrele descompuse ale victimelor au fost găsite într-un lac toxic de lângă Nicosia, într-un rezervor şi într-un poligon de tir.

Ucigaşul şi-a recunoscut faptele în mai anul trecut şi a relatat că şi-a început seria de crime în 2016. El şi-a asumat şi uciderea altor două tinere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel