Cioloș își trece toți parlamentarii din USR în REPER, noul partid. Încă două demisii 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Alți doi parlamentari se alătură, începând de miercuri Partidului REPER - deputatul de Bistrița Năsăud Lorant Sas și Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița.

„România copiilor noștri are nevoie de un proiect reformator, susținut de cât mai mulți politicieni care nu sunt capturați de către grupurile de interese interne sau din afara partidelor. Astfel, am ales să mă alătur proiectului REPER, pentru a construi, alături de colegii mei, un partid modern, democratic și pro-european. Suntem datori să recâștigăm încrederea cetățenilor în clasa politică, să muncim în interesul societății, să elaborăm și să amendăm legi care să le aducă certitudinea unui trai mai bun și speranța că următoarele generații vor găsi acele argumente pentru a nu emigra, pentru a-și duce o existență decentă în țara în care s-au născut. O opoziție constructivă, alături de voci marcante din cadrul societății civile, sau implicarea specialiștilor în deciziile politice, sunt repere care pot risipi această stare de lehamite a electoratului. Îmi doresc să ni se alăture, în acest proiect, cât mai mulți oameni de valoare!”, a afirmat Lorant Sas.

Al doilea parlamentar care părăsește USR pentru a se alătura REPER este Dragoş Popescu, senator de Dâmbovița.

„Vreau să contribui la proiectul politic REPER cu încredere într-un leadership bazat pe profesionalism și spirit de echipă. Scopul meu rămâne construirea unei Românii mai bune pentru noi și generațiile ce vor urma. Voi continua să lucrez pe problemele care m-au preocupat și în această primă jumătate a mandatului de senator: calitatea mediului, accesibilizarea și transparentizarea datelor publice, reforma instituțională, cu angrenarea în procesele de decizie și de elaborare a politicilor publice a societății civile, a experților și a mediului de afaceri. Alături de colegii mei, voi construi un REPER european mai bun pentru România”, a afirmat Dragoș Popescu.

Partidul REPER, fondat de cinci europarlamentari, apropiați ai lui Dacian Cioloș

 

Cei cinci membri fondatori ai formațiunii sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș. Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formațiunii politice va fi asigurată, până la primul congres, în copreședinție, de Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.

Cei cinci eurodeputați au renunțat la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel