USR-PLUS, INTERDICŢIE la alegeri. Cioloş: BEC e manevrat de PSD. Este o INSULTĂ pentru alegători

Andreea Cosma |
Data publicării:

Dacian Cioloş a răbufnit după ce a aflat că partidul său nu va putea candida împreună cu USR la alegerile europarlamentare.

"Biroul Electoral Central, manevrat politic de către PSD-ALDE, ne interzice să candidăm la alegerile europarlamentare", a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de socializare.

Liderul PLUS a mai precizat că decizia BEC "este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total. PSD și ALDE, împreună cu sateliții săi, distrug principiul elementar al democrației prin încălcarea dreptului de a candida și a fi ales."

Citeşte şi "LOVITURĂ pentru coaliţia USR-PLUS. Nu vor putea CANDIDA împreună"

Dacian Cioloş spune că va protesta împotriva deciziei Biroului Electoral Central şi că nu se va lăsa intimidat de acest blocaj.

"Vom face toate demersurile necesare și vom protesta până când acest act nedemocratic și ilegal va fi îndreptat. De la primul anunț că intrăm în politică și până astăzi suntem ținta celor mai murdare atacuri. Când au văzut că nu ne lăsăm intimidați, au trecut la manevrarea politică a instituțiilor statului. Fac un apel la toți membrii PLUS și USR să se solidarizeze și să luptăm împotriva acestui act nedemocratic", a mai scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Alianţa USR-PLUS a emis şi un comunicat pe ssite-ul oficial, în care spun că pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în ianuarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă.

Cele două partide vor contesta decizia BEC la Înalta Curte.

"Vom merge mai departe și dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalți. Vom merge alături în campanie și vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali și fără hoție și suntem dispuși să ne batem până la capăt pentru asta", se mai arată în comunicatul de presă al coaliţiei.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel