Marcel Ciolacu a gafat din nou: „Cu toții suntem alături de acest război total injust” (Video)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ciolacu: România are obligaţia să dea drept de veto de fiecare dată când există un interes al statului austriac
Ciolacu: România are obligaţia să dea drept de veto de fiecare dată când există un interes al statului austriac

După ce a participat la o expoziţie de fotografie avnd ca temă invazia rusă din Ucraina, Marcel Ciolacu a devenit viral, după ce, în discursul său, internauții au subliniat o gafă pe care acesta a avut-o în discursul său. 

„Aici un artist reprezintă realitatea de acum, din Ucraina. Îl asigurăm pe domnul vicepreşedinte că România, ca şi până acum, va fi printre cei mai mari susţinători ai Ucrainei şi am văzut nu numai implicarea autorităţilor, dar implicarea directă a românilor pentru refugiaţii Ucrainei şi faptul că cu toţii suntem alături de acest război total injust, incorect, neprovocat. Şi este evident că, în acest moment, Vladimir Putin se face responsabil de a fi criminal de război”, a afirmat Marcel Ciolacu la Parlament.

Marcel Ciolacu a gafat din nou

 

Ciolacu a participat, marți, 14 iunie 2022, alături de Oleksandr Kornienko, prim-preşedintele adjunct al Radei Supreme a Ucrainei, la expoziţia de fotografie cu tema „Cronicile unei invazii ruse în Ucraina 2022: începutul”.

După mai bine de două săptămâni de la eveniment, internauții au început să îl ironizeze pe șeful PSD, Marcel Ciolacu, pentru gafa din discursul său public.  Probabil a dorit să sublinieze că este alături de Ucraina, însă dinexprimarea sa nefericită a reieșit că ar susține Rusia.

 

Marcel Ciolacu spune că e de acord cu "legea fugarilor"

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că este de acord cu proiectul „legii fugarilor”, pus în dezbatere de Ministerul Justiției. „Nu poți, un sistem întreg, să încerci să condamni pe cineva și în momentul în care trebuie să duci sentința la îndeplinire să nu-l mai găsești acasă”.

"Să vedem forma. Categoric (sunt de acord - n.r.). Vedem cu ce ne confruntăm și cred că e corectă abordare. Adică, nu poți, un sistem întreg, să încerci să condamni pe cineva și în momentul în care trebuie să duci sentința la îndeplinire să nu-l mai găsești acasă. Suntem, totuși, un stat european, cu pretenții”, spune Marcel Ciolacu.

Reacția liderului PSD vine după ce Ministerul Justiției a anunțat, luna trecută, lansarea în dezbatere publică a Legii fugarilor, un răspuns la numeroasele cazuri în care persoane față de care s-a dispus o pedeapsă definitivă privativă de libertate se sustrag executării pedepsei.

„Creșterea numărului de condamnați care se sustrag executării pedepsei penale reflectă o realitate socială nouă, urmare a unui cumul de cauze probabile: resurse financiare considerabile ale unora dintre condamnați, sentimentul impunității și mentalitate bazată pe lipsă de respect față de lege și Justiție. Infracțiunea de evadare, prevăzută de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, a fost concepută de legiuitor într-o perioadă în care fenomenul sustragerii de la executarea pedepsei după pronunțarea hotărârii judecătorești definitive penale nu era răspândit, persoanele față de care s-au pronunțat hotărâri judecătorești definitive de condamnare la pedepse privative de libertate predându-se autorităților pentru executarea pedepselor în cvasitotalitatea cazurilor, aceasta fiind conduita obișnuită a celor condamnați”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, în contextul în care cazurile de sustragere de la executarea unei pedepse erau relativ izolate, au fost apreciate a fi suficiente mecanismele de cooperare judiciară internațională în materie penală pentru a aborda situațiile în care persoanele condamnate „fugeau” de lege, sustrăgându-se autorităților de aplicare a hotărârior judecătorești definitive penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel