Cine este Bogdan Drăghici, românul despre scrie presa din toată lumea, după ce a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA și avocat de profesie, a murit, miercuri dimineață, după ce mașina în care se afla a lovit cu putere gardul metalic de la Ambasada Rusiei și a ars într-un incendiu. Bărbatul tocmai fusese condamnat la închisoare după ce și-a abuzat sexual fiica vitregă.

Bogdan Drăghici, bărbatul care a provocat accidentul din poarta Ambasadei Rusiei în România a lovit mai întâi poarta, apoi și-a dat foc. În interiorul mașinii au fost găsite mai multe dispozitive inflamabile. Anchetatorii spun că nu a fost un gest terorist.

Accidentul de la Ambasada Rusiei în România, de miercuri dimineața, a făcut înconjurul planetei. Înregistrarea video apărută înainte de sosirea pompierilor arată partea din față a mașinii în flăcări, în timp ce șoferul a rămas blocat în interior.

Vezi mai multe: Alertă la Ambasada Rusiei la București. Un bărbat și-a dat foc, după ce a intrat cu mașina în gardul reprezentanței diplomatice

Accidentul produs de Bogdan Drăghici la Ambasada Rusiei în România a făcut înconjurul planetei

 

Reuters a scris că un șofer a decedat după ce a intrat cu mașina în poarta ambasadei Rusiei din București. Înregistrarea video apărută înainte de sosirea pompierilor arată partea din față a mașinii în flăcări, în timp ce bărbatul a rămas blocat în interior. Nu a fost clar dacă a fost un accident sau a fost un gest intenționat. Incidentul vine după ce, „în ultimele săptămâni, mai multe ambasade rusești din alte părți ale Europei au fost vizate de protestatari furioși din cauza invaziei din Ucraina”, scrie Reuters. România a declarat marți că va expulza 10 diplomați ruși, alăturându-se altor țări europene care au făcut acest lucru în ultimele zile.

„Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei din capitala României”, titrează US News și Arab News.

„Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în ambasada Rusiei din București”, scrie Times Now.

„România: Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei din București”, titrează DW, care precizează că „autoritățile au declarat că șoferul a murit după ce a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei” și „nu este clar dacă a fost un accident sau a fost un gest intenționat”.

Și Jerusalem Post scrie că „Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în ambasada Rusiei din capitala României”. La fel și India Today.

Sky News titrează: „Șofer mort după ce o mașină a intrat în ambasada Rusiei” și adaugă că mașina nu a intrat totuși în incinta ambasadei. În plus, arată că în imaginile video se observă cum mașina este cuprinsă de flăcări în timp ce personalul de securitate aleargă prin zonă.

Aproape 624.860 de ucraineni au fugit în România de când Rusia le-a invadat țara, la 24 februarie, iar aproximativ 80.000 se află încă în România.

Cine a fost Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA

 

Bogdan Drăghici a fost căsătorit cu medicul Helen Drăghici din 2008, ea având două fiice din prima căsătorie. Ulterior, bărbatul a făcut un copil cu Helen, o fetiţă, iar în casa în care aceştia locuiau a venit şi fata lui Bogdan Drăghici din prima căsătorie.

Pe 24 iulie 2019, poliţiştii au început urmărirea penală faţă de Bogdan Drăghici pentru infracţiunea de corupere sexuală a minorilor, deoarece acesta ar fi desfăşurat acte cu conotaţie sexuală în prezenţa fiicei pe care o are cu Helen, în vârstă de 10 ani, iar în trecut, a făcut acelaşi lucru în faţa unei nepoate.

Pe 1 august 2019, anchetatorii au extins urmărirea penală şi pentru infracţiunea de viol, Bogdan Drăghici fiind acuzat că, în perioada 2015-2016, a întreţinut de trei ori relaţii sexuale cu fiica sa vitregă, în vârstă de 13-14 ani la momentul respectiv, împotriva voinţei sale, în timp ce mama copilei era plecată din ţară.

 A incercat să abuzeze de copila unui coleg din Alianța T.A.T.A.

 

O altă copilă, fiica unui coleg membru din cadrul Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, l-a acuzat pe bărbat că, în 2017, după o excursie la Vâlcea a acestuia împreună cu fiica sa din prima căsătorie şi cu ea, ea având 13 ani la momentul respectiv, ar fi atins-o în zonele intime, că umbla dezbrăcat şi făcea baie cu uşa deschisă. Ulterior, tatăl tinerei care l-a acuzat pe Drăghici că a atins-o nepotrivit, membru al Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, a negat acuzaţiile, spunând că fiica sa a interpretat greşit gesturile.

În cadrul unor discuţii în familie însă, soţia lui Bogdan Drăghici a aflat că şi nepoata sa, care l momentul mărturisrii avea 22 de ani, pe când avea 12-14 ani, ar fi fost victima comportamentului deviant al lui Bogdan Drăghici în perioada în care el o medita pentru examenul de capacitate, dar nu a spus nimănui de frică.

Pe 1 august 2019, fiica vitregă a lui Bogdan Drăghici le-a povestit anchetatorilor că, în 2013-2014, când avea 11 ani, bărbatul a rămas la ea în pat după poveşti, a strâns-o în braţe, gesturile acestea repetându-se de mai multe ori, o dată la câteva zile. Într-una dintre seri, bărbatul a atins-o pe fiica sa vitregă în zona intimă.

Bogdan Drăghici, condamnat la peste 15 ani de închisoare

 

Acasă, spun surse judiciare, Bogdan Drăghici făcea duş cu uşa deschisă şi îşi chema fiica vitregă, dar şi pe cea din căsătoria anterioară să îi aducă prosopul, expunându-şi părţile intime. Fetelor le cumpăra costume de baie şi lenjerie intimă şi intra în cabina de probă sau băga capul să le vadă, în ciuda protestelor acestora. Acasă, le punea din nou să probeze articolele cumpărate, ocazie cu care le şi fotografia. Bogdan Drăghici ar fi imprimat fotografiile cu minorele în costume de baie şi le-ar fi ţinut separat în albume.

Marți, 5 aprilie, Drăghici a primit sentința în prima instanță. El a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 15 ani și 4 luni de închisoare. El putea face recurs.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel