Cine era Alexandru Ivan, elevul român de 14 ani împușcat în Italia

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Alexandru Ivan, băiatul român de 14 ani împuscat la Roma
Alexandru Ivan, băiatul român de 14 ani împuscat la Roma

O tragedie a lovit comunitatea din Monte Compatri, lângă Roma, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, când Alexandru Ivan, un adolescent român în vârstă de 14 ani, a fost ucis într-un atac armat șocant. Tânărul, elev în clasa a treia la institutul "Domenico Savio", era pasionat de istorie și fotbal, sport pe care îl practica alături de prieteni.

Alexandru Ivan locuia în Monte Compatri de doi ani, împreună cu mama sa, tatăl vitreg, cei doi frați mai mici și cățelușa sa Kendra. Despre el, unchiul Ionuț a declarat în lacrimi: "Alexandru era un băiat nu doar bun, ci excelent."

Tânărul era elev la școala "Domenico Savio" și urma să treacă la învățământul superior în anul următor. Avea o pasiune deosebită pentru istorie și fotbal, petrecându-și timpul liber alături de prieteni. Cu toate acestea, viața lui Alexandru a fost curmată într-un mod brutal în noaptea fatidică, când a devenit victima unui atac armat în apropierea locuinței sale.

Familia lui Alexandru, care se mutase în Monte Compatri cu doi ani în urmă, provenea dintr-o situație dificilă. Cu toate că s-au integrat bine în comunitate, erau cunoscute și anumite antecedente ale tatălui vitreg cu forțele de ordine. Se pare că în seara tragediei, familia sărbătorea ziua de naștere a mamei lui Alexandru și a unui unchi.

"Este o tragedie fără sens. I-au luat viața fără niciun motiv. Mergea la școală și juca fotbal. Nu umbla pe străzi și nu era implicat în droguri. Fratele meu este partenerul mamei lui, pentru el era ca un fiu: a stat cu el în această noapte pentru că vroia să doarmă la un alt unchi", a spus unchiul băiatului.

Cei care-l cunoșteau pe Alexandru îl descriu ca pe un tânăr "amabil, liniștit, foarte educat și extrem de timid". Pe rețelele de socializare, mulți exprimă șocul și tristețea lor față de moartea prematură a adolescentului, subliniind absurditatea unei astfel de tragedii la doar 14 ani.

Ivan Alexandru a fost ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă, în parcarea stației de metrou Pantano, terminus al liniei C de metrou a Romei. Alarma s-a declanșat în jurul orei 3 dimineața. Echipele de intervenție au ajuns imediat la fața locului, însă, în ciuda eforturilor lor de a-l resuscita pe băiat, intervenția lor s-a dovedit a fi inutilă. Tânărul de 14 ani, care, potrivit primelor informații, a fost împușcat de două ori în abdomen și într-un picior, a murit la scurt timp după sosirea lor.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel