Băiat român de 14 ani, împușcat la metroul din Roma în urma unui scandal între bande rivale 

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Șofer de camion moldovean împușcat de colegul său de muncă în Italia din invidie: „Eu meritam cel mai frumos camion”
Șofer de camion moldovean împușcat de colegul său de muncă în Italia din invidie: „Eu meritam cel mai frumos camion”

Un român în vârstă de 14 ani a fost împușcat mortal în timpul nopții la Roma. Carabinierii au demarat o amplă investigație pentru a-i identifica pe cei responsabili de atac. Ipoteza pe care merg polițiștii este a unui scandal într-un bar, urmat de o reglare de conturi între două bande rivale.

Ivan Alexandru, un român în vârstă de doar 14 ani a fost ucis, noaptea trecută, în parcarea stației de metrou Pantano, terminus al liniei C de metrou a Romei. Alarma s-a declanșat în jurul orei 3 dimineața. Echipele de intervenție au ajuns imediat la fața locului, însă, în ciuda eforturilor lor de a-l resuscita pe băiat, intervenția lor s-a dovedit a fi inutilă. Tânărul de 14 ani, care, potrivit primelor informații, a fost împușcat de două ori în abdomen și într-un picior, a murit la scurt timp după sosirea lor, scriu publicațiile Corriere della Sera și Fanpage.it.

Un trecător a sunat la poliție

 

Alarma s-a declanșat în toiul nopții. În jurul orei trei dimineața, cineva a alertat serviciile de urgență cu privire la prezența unui tânăr rănit în parcarea de lângă stația de metrou din Monte Compatri. Imediat, ambulanța trimisă de 118 a ajuns la fața locului.

Personalul medical s-a deplasat de urgență și a încercat imediat să îl salveze pe tânăr, dar nu au mai putut face nimic pentru el; acesta a murit la scurt timp.

Anchetă în curs de desfășurare

 

Carabinierii de la Unitatea de Investigații din Frascati, coordonați de Procuratura din Velletri, au ajuns și ei în scurt timp la stația de metrou și au demarat o anchetă pentru a încerca să clarifice și să reconstituie cele întâmplate. Potrivit primelor constatări, tânărul de 14 ani ar fi fost împușcat de două ori în abdomen și într-un picior.  Nu este exclus ca uciderea băiatului să se fi produs în timpul unei dispute izbucnite în timpul nopții între două grupuri.

Potrivit unei prime reconstituiri, băiatul se afla împreună cu câțiva prieteni când s-au confruntat cu un alt grup de tineri, fără a exclude persoane mai în vârstă și posibil și străini. Între cele două grupuri a urmat o ceartă, care a culminat cu crima.

Anchetatorii încearcă, de asemenea, să obțină o confirmare prin intermediul imaginilor de pe camerele de supraveghere din interiorul și exteriorul gării, care ar fi putut surprinde ceea ce s-a întâmplat în parcare.

Bătaia din bar

 

În acest moment nu este exclusă o reglare de conturi între bandele de tineri, din motive legate de droguri. Potrivit mărturiilor, victima s-ar fi certat cu rivalii săi într-un bar. Iar două ore mai târziu, el și membrii celeilalte bande ar fi stabilit să se întâlnească pentru a se lămuri pe Casilina, în parcarea metroului Pantano, unde a avut loc apoi crima.

Carabinierii de la Unitatea de Investigații din Frascati au efectuat o serie de verificări și inspecții în zona în care a fost ucis adolescentul de 14 ani, în căutarea oricăror urme lăsate de criminal. Grupul rival ar fi fugit imediat.

De asemenea, urmează să se înțeleagă mobilul crimei, iar carabinierii, coordonați de Procuratura din Velletri, extind cercul anchetei și în lumea interlopă, pentru a identifica proveniența armei și a găsi confirmarea că un alt minor ar fi putut apăsa pe trăgaci.

Primarul şi-a exprimat durerea pentru pierderea suferită de familia băiatului

 

La rândul său, primarul unei municipalităţi din zona Romei şi-a exprimat sâmbătă durerea pentru uciderea într-o parcare de metrou acolo a unui băiat român de 14 ani, posibil într-o dispută legată de droguri în timpul nopţii trecute.

"În aceste ore sunt în strânsă legătură cu Prefectul, căruia i-am cerut o reuniune a Comitetului Provincial pentru Ordine şi Siguranţă Publică, care va avea loc joi", a declarat Francesco Ferri, primarul din Monte Compatri, pentru ANSA.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel