Cinci trucuri simple pentru a economisi bani în 2024: nu te-ai gândit niciodată la asta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cinci trucuri simple pentru a economisi bani în 2024, nu te-ai gândit niciodată la asta. Sursa - Pexels
Cinci trucuri simple pentru a economisi bani în 2024, nu te-ai gândit niciodată la asta. Sursa - Pexels

Vrei să economisești și să pui bani deoparte? Iată 5 idei practice pentru a-ți gestiona mai bine finanțele. 

Criza economică pune sub presiune finanțele multor oameni. Economisirea banilor în vremuri dificile poate părea imposibilă, dar nu este așa. Cu puțină creativitate poți găsi modalități de a reduce cheltuielile și de a-ți crește veniturile.

Cât cheltuiești în fiecare lună? Dacă nu știi, atunci în primul rând fă un buget lunar al familiei.

1. Înregistrează toate veniturile și cheltuielile

Primul pas pentru a economisi bani este să știi cât câștigi și cât cheltuiești în fiecare lună. Utilizați o foaie de calcul, o aplicație sau un simplu caiet pentru a înregistra toate veniturile și cheltuielile. Astfel poți identifica cheltuielile necesare și inutile și le poți reduce pe cele de care nu ai nevoie.  

2. Redu facturile

Facturile de energie electrică, gaz, apă, telefon și internet sunt printre cele mai mari cheltuieli pentru o familie. Pentru a le reduce poți adopta comportamente eco-sustenabile. De exemplu, stinge lumina și aparatele atunci când nu sunt utilizate, folosește mai puțină apă caldă, reglează termostatul. De asemenea, poți compara ofertele diverșilor furnizori pentru a-l găsi pe cel mai ieftin.  

3. Cumpără inteligent

Mâncarea este un alt element de cheltuieli majore, dar poți economisi bani cumpărând inteligent. De exemplu, fă o listă cu produsele de are ai nevoie. Evită achizițiile impulsive, alege produse de sezon și locale. De asemenea, profită de oferte și cupoane de reducere, gătește acasă în loc să iei masa în oraș.

Și vorbind despre mâncarea în oraș, o modalitate de a economisi mult este să elimini micul dejun la bar dimineața și prânzul la  restaurant. Ia cu tine la muncă propria mâncare: vei  economisești bani și vei fi mai sănătos.

4. Revizuiește abonamentele 

Dacă te abonezi la servicii de streaming, reviste, săli de sport, cluburi sau asociații, întreabă-te dacă le folosești cu adevărat. Dacă răspunsul este nu, le poți anula sau suspenda. Astfel, vei putea economisi bani în fiecare lună. 

5. Vinde ceea ce nu folosești

Dacă ai articole pe care nu le mai folosești, cum ar fi haine, cărți, electronice, mobilier sau alte obiecte, le poți vinde online sau la o piață de vechituri. Există multe aplicații care te ajută să vinzi ceea ce nu folosești.  Mai mult, vei elibera spațiu în casa ta și vei face fericiți alte persoane care vor putea să refolosească ceea ce nu mai ai nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel