Cinci migranți au traversat, ilegal, Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni cu vâsle

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cinci migranți au traversat, ilegal, Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni cu vâsle
Cinci migranți au traversat, ilegal, Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni cu vâsle

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au depistat în zona de competenţă cinci cetăţeni din Irak şi Kuweit care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni cu vâsle pentru a intra  ilegal în Romania din Serbia.

În data de 03.10.2021, în jurul orei 22.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, județul Caraş Severin, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, a fost observată o ambarcaţiune un vâsle care naviga spre malul românesc. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră pentru a face verificări. Astfel, au fost depistate în interiorul ambarcaţiunii cinci persoane străine care nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi  la sediul sectorului pentru verificări. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak şi Kuweit,  cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera cu intenţia de a ajunge în Vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat", la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel