Cinci gări au fost bombardate în Ucraina, în mai puțin de o oră. Sunt raportate victime

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cinci gări din centrul și vestul Ucrainei au fost atacate și incendiate luni, provocând un număr necunoscut de victime, a anunțat televiziunea ucraineană, citând compania națională de căi ferate.

Alexandr Kamișin, șeful companiei naționale de căi ferate, a declarat că atacurile au avut loc în interval de o oră.

Mai mult de 16 trenuri vor avea întârzieri din cauza atacurilor, a mai precizat Kamișin, spjnînd că va reveni cu detalii.

 

Ucraina propune Rusiei convorbiri la Mariupol, în apropiere de complexul metalurgic Azovstal

 

Ucraina i-a propus Rusiei convorbiri care să aibă loc lângă vastul complex metalurgic Azovstal din Mariupol (sud-est), unde s-au refugiat luptători şi civili ucraineni în acest oraş aflat în mare parte sub control rus, a anunţat duminică preşedinţia ucraineană, relatează AFP.

''Le-am cerut ruşilor să organizeze o sesiune specială de convorbiri chiar lângă Azovstal'', a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, indicând că ''aşteaptă răspunsul'' din partea delegaţiei ruse.

Kievul a indicat duminică mai devreme că forţele ruse au continuat să bombardeze oraşul de la Marea Azov, care este asediat de la începutul lunii martie de armata rusă, şi în special oţelăria Azovstal, ultima redută de rezistenţă a combatanţilor ucraineni, aminteşte AFP.

 

„Răul” nu va putea distruge Ucraina, spune Zelenski; bombardamentele continuă la Mariupol

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a angajat duminică într-un mesaj difuzat de Paştele ortodox că "răul" nu va putea distruge Ucraina şi s-a rugat pentru o "copilărie, tinereţe şi bătrâneţe fericite" pentru toţi copiii ucraineni, relatează Reuters.

"Credem în continuare în victoria Ucrainei şi suntem convinşi că nu vom fi distruşi de nicio hoardă ori răutate", a spus Zelenski, în mesajul video în care este arătat în faţa celebrei catedrale Sfânta Sofia din Kiev, la exact două luni după lansarea invaziei forţelor ruse.

"Dă-Le fiecărui băiat şi fiecărei fete o copilărie, o tinereţe şi o bătrâneţe fericite, să uite măcar un pic din copilăria îngrozitoare din timpul războiului. (...) Ai grijă de mamele noastre, dă-le putere celor care aşteaptă un fiu sau o fiică să se întoarcă din război, dă-le forţă celor care din păcate nu-şi vor vedea copilul întors de pe front", a spus Zelenski.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a afirmat la rândul său duminică pe Twitter că forţele ruse continuă să bombardeze Mariupolul şi a îndemnat Moscova să accepte un "armistiţiu real de Paşte".

Acesta a cerut totodată stabilirea "imediată" a unui coridor umanitar pentru civili şi organizarea unei runde speciale de negocieri pentru a facilita "schimbul de soldaţi şi civili".

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel