Cinci eroi s-au scufundat într-un lac înghețat pentru a salva un bărbat și câinele său blocați în interiorul mașinii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cinci eroi s-au scufundat într-un lac înghețat pentru a salva un bărbat și câinele său blocați în interiorul mașinii / Foto: Captură video youtube
Cinci eroi s-au scufundat într-un lac înghețat pentru a salva un bărbat și câinele său blocați în interiorul mașinii / Foto: Captură video youtube

Un tânăr de doar 17 ani și alți patru eroi, s-au scufundat într-un lac înghețat din Iowa pentru a salva un bărbat de 83 de ani și câinele acestuia, după ce Jeep-ul său a plonjat în apă. 

Joe Salmon, în vârstă de 17 ani, din Spirit Lake, pescuia pe gheață împreună cu mama sa pe lacul East Okoboji, pe 4 februarie, când a văzut Jeep-ul plonjând în apă în jurul orei 15.00. 

Salmon, împreună cu alte patru persoane - Corey McConnell, 30 de ani, din Spirit Lake, Kody Harrelson, 26 de ani, din Nevada, Cody Chester, 27 de ani, din Estherville, și Chris Parks, 27 de ani, din Hawarden - au acționat imediat și s-au îndreptat spre Thomas Lee, în vârstă de 83 de ani, și câinele său Cooper, pentru a-i ajuta.

 

Un bătrân și câinele său au fost salvați ca prin minune de la moarte

 

Juniorul de la Okoboji High School a sunat imediat la 911 pentru că a ieșit în fugă în apă, care avea o adâncime de aproximativ un metru și jumătate. 

'Am făcut un pas și [apa] mi-a ajuns până aproape de piept', a declarat el pentru Des Moines Register.

Bărbații l-au găsit pe Lee în stare de șoc, cu apa până la piept și cu piciorul blocat între consola centrală și scaun. 

Grupul s-a străduit mai întâi să scoată câinele din vehicul, arată o înregistrare video realizată de Tom Gustafson. Salmon a sărit pe bara de protecție din spate după ce au observat că ceva se mișca pe bancheta din spate. 

'M-am urcat pe bara de protecție din spate și am încercat să deschid ușa din spate, dar toate geamurile erau blocate. Un tip mi-a dat un cuțit și am lovit geamul din spate de câteva ori'. 

După ce geamul s-a spart, adolescentul a reușit să scoată câinele și să-l arunce câțiva metri peste lacul înghețat, spre ceilalți patru. Câinele a aterizat în apă, dar a reușit să înoate spre siguranță, iar doi dintre bărbați l-au scos din apă.

Salmon s-a urcat apoi pe geamul din spate pentru a ajunge la Lee, al cărui picior era prins între consola centrală și scaun. Salmon a declarat că a trebuit să tragă consola în sus pentru a-l elibera pe bărbatul mai în vârstă, înainte de a putea ieși din vehicul prin fereastra din spate cu ajutorul unuia dintre ceilalți bărbați și al lui Salmon. 

 

Nimeni nu a fost rănit după acțiunea eroică de salvare

 

Ceilalți bărbați l-au ajutat pe Lee să urce pe terasamentul înzăpezit și l-au flancat în timp ce se îndreptau spre magazinul Okoboji. 

Lee a fost dus la Lakes Regional Healthcare. Atât el, cât și Cooper nu au fost răniți. 

'Mă bucur că el a fost bine și câinele a fost bine. A fost o nebunie în acel moment', a declarat Salmon, care și-a pierdut unul dintre pantofi în timpul salvării, pentru Des Moines Register.

Adolescentul - care face parte din echipa de lupte, fotbal și atletism - a fost examinat de către medicii de urgență pentru tăieturi minore și a primit îngrijiri de la magazinul Okoboji din apropiere, la fel ca și ceilalți bărbați. 

'Nu am făcut niciodată așa ceva', a declarat el pentru publicația locală. 

Lee a declarat pentru Des Moines Register că a vrut 'să le mulțumească oamenilor care au ajutat și magazinului care a preluat câinele și l-a uscat'. Jeep-ul a fost recuperat duminică, conform DailyMail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel