Churros sau gogoși mexicane. Crocante la exterior, moi și fragede în interior, o combinație căreia nimeni nu-i poate rezista

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Churros sau gogoși mexicane. Crocante la exterior, moi și fragede în interior, o combinație căreia nimeni nu-i poate rezista / Foto: Unsplash
Churros sau gogoși mexicane. Crocante la exterior, moi și fragede în interior, o combinație căreia nimeni nu-i poate rezista / Foto: Unsplash

Churros sau gogoșile mexicane sunt unul dintre cele mai bune deserturi din lume, mai ales dacă sunt proaspete. De aceea, rezultatul rețetei propuse va fi chiar mai bun decât Churrosul mexican de la festival. Diferența? Aluatul se face de la 0, nu este congelat. 

Pentru astăzi, ți-am pregătit rețeta perfectă de gogoși mexicane, cunoscute drept Churros. Cu toții am mâncat la festivaluri sau la mare acele gogoși lungi și drepte, care au fost în prealabil prăjite, congelate apoi reîncălzite și ținute ore în șir la stand.

Însă, atunci când ai nimerit un Churros proaspăt și bun, gustul lui demențial te-a fermecat pur și simplu. De aceea noi am găsit rețeta și te anunțăm că este foarte ușor de gătit! Churros proaspeți de casă sunt cei mai buni de acolo!

Este un desert excelent pentru o petrecere de familie și nu o să vă vină să credeți cât de repede vor dispărea din farfurie! Sunt o atracție pentru o mulțime de copii pretențioși la mâncare, mai ales dacă îi servești cu un sos de ciocolată sau caramel, deși și cu gem sunt deliicoși!

 

Iată câteva sfaturi pentru un Churros delicios, înainte de a începe rețeta 

 

Folosiți un termometru pentru ulei. Cred că este o necesitate, astfel încât să poți încălzi uleiul la temperatura potrivită și să îl monitorizezi pe măsură ce gogoșile mexicane se prăjesc. Preîncălziți uleiul în timp ce preparați aluatul, deoarece va dura ceva timp pentru a ajunge la temperatură.

Cel mai bine e să folosiți un singur ou în aluat. Unele rețete folosesc 3 ouă, dar gogoșile ies prea galbene, altele omit ouăle, dar oul e important totuși, pentru că le dă o oarecare creștere și o aromă mai bogată, așa că un singur ou este perfect.

Folosiți un poș de patiserie cu stea închisă (unul cu marginile rotunjite, ca acesta din poza de mai jos), dă churrosului margini mai definite. Ceea ce înseamnă un exterior mai crocant și un aspect clasic de churros.

 

2. Churros sa... (reteta-churros.png)

 

Lăsați aluatul să se odihnească înainte de a adăuga oul, nu vreți să gătiți și să amestecați oul în aluat. Rețineți totuși că aluatul va fi încă foarte cald, așa că pregătiți mixerul imediat după ce adăugați oul și amestecați.

Acordați cu adevărat atenție la culoare pe măsură ce se prăjesc. Se pare că nu au nevoie niciodată de o perioadă exactă de timp, culoarea lor maro auriu vă va anunța când fiecare parte este gata. Dacă sunt insuficient gătite, vor părea crude în centru, așa că așteptați acea nuanță aurie.

Lăsați churros să se scurgă pe prosoape de hârtie doar puțin timp înainte de a-i adăuga amestecul de zahăr cu scorțișoară. Nu vreți să fie umede și uleioase și să le adăugați direct în zahăr, pentru că veți obține un strat prea gros. Pe de altă parte nu vreți să se usuce complet pe prosoapele de hârtie, pentru că zahărul nu se va lipi foarte bine. Ceva de genul 15 secunde, apoi se rulează.

Serviți-le calde. Nimic nu se compară cu un Churros cald proaspăt făcut. 

 

Churros (gogoși mexicane) - Ingrediente

 

- 250 ml de apă

- 56g de unt nesărat, tăiat în cubulețe mici

- 13g de zahăr granulat

- un praf de sare

- 141g de făină de toate tipurile (lingură și nivel pentru a măsura)

- 1 ou mare

- 1/2 linguriță de extract de vanilie

- Ulei vegetal, pentru prăjit

 

Pentru acoperire

- 100 g de zahăr granulat

- jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată (sau mai mult după gust)

 

Churros (gogoși mexicane) - Metodă de preparare 

 

Pentru înveliș, bateți împreună 100 g de zahăr și scorțișoara într-un vas puțin adânc, lăsați deoparte.

Încălziți aproximativ 2-3 cm de ulei vegetal într-o oală mare sau într-o tigaie adâncă la foc mediu-mare la 180 grade Celsius. În timp ce uleiul se încălzește pregătiți aluatul.

Adăugați apa, untul, zahărul și sarea într-o cratiță mare, aduceți la fierbere la foc mediu-mare.

Adăugați făina reduceți focul la mediu-jos și gătiți și amestecați constant cu o spatulă de cauciuc până când amestecul se unește și este neted (câțiva cocoloașe în el sunt în regulă).

Se transferă amestecul într-un castron mare și se lasă să se răcească 5 minute.

Adăugați vanilia și oul la amestecul de făină, apoi amestecați imediat cu un mixer electric. Amestecați până când aluatul se unește și este neted (se va separa la început, dar continuați să amestecați și se va uni).

Transferați într-o pungă, prevăzută cu un vârf de stea rotunjit (nu mai mare de 1 cm jumătate).

Se piperează cu grijă amestecul în uleiul preîncălzit, în lungimi de aproximativ 15 cm, se taie capătul cu o foarfecă curată.

Lăsați să se prăjească până când devin aurii, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Se transferă pe prosoape de hârtie pentru a se usca puțin, apoi se transferă în amestecul de zahăr cu scorțișoară și se rulează pentru a se acoperi.

Se repetă procesul cu aluatul rămas (nu se prăjesc mai mult de 5 deodată). Serviți cald cu ganache de ciocolată, sos de caramel sau gemul preferat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel